Ekonomik krizin Milli Eğitim kanadı

Share

Yükselen döviz kurları ve yaşanan ağır ekonomik kriz nedeniyle artan kağıt fiyatlarının Milli Eğitim Bakanlığını da vurduğu iddia edildi. Geçtiğimiz hafta pek çok gazetenin ithal kağıt fiyatlarındaki anormal artışlar nedeniyle zam yaptığı ya da basılmadığı kaydedilirken, bazı yayınevlerinin de kitap basımlarını durdurduğu izlenmişti.

Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen kitapların da bu yıl henüz gönderilemediği iddia edildi. Yanı sıra kitapların, okullara dijital olarak verilmesinin tartışıldığı gündeme gelirken, bu dijital seçeneğin öğrencilerin bilgisayarlarına yüklenmesi veya akıllı tahtalar üzerinden konunun işlenmesinin planlandığı bilgisine ulaşıldı. Akıllı tahtanın kullanımı ile öğrencilerin sıralarında kitapların bulunmayacağı öğrenilirken, öğrencilerin kitap temini için dijital şekilde verilen kitapların fotokopilerle de çoğaltılabileceği kaydedildi. Bir top fotokopide ise kağıt fiyatının 30 liraya kadar çıkabildiği belirtiliyor.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...