Mevsimsel cilt bakımı

Share

Vücut bakımına yalnızca yaz aylarında değil, güneşe hasret kaldığımız şu günlerde de özen göstermelisiniz. Bu kuru ve soğuk havalar cilt dengenizi altüst edebilir.

Soğuk havalarda cildin kuruyup kaşınmasından kaçış yoktur. Dermatologlar bu yüzden meydana gelen çoğu problemin, cildin üst tabakasında bulunan bariyerlerin su tutma özelliğinin zayıflamasından kaynaklandığını belirtiyorlar. Soğuk aylarda, iç ve dış mekanlarda düşen nem seviyesi cildin koruyucu bir öğe olarak görevini yapamamasına sebep olur. Bunu engellemek için tüm vücut bakım rutininizi değiştirmeniz gerekir.

Daha hızlı ve ılık duş almalı, hafif formüllü peelingler uygulamalı ve cildinizi daha yoğun nemlendirmelisiniz. Yatak odanız için satın alacağınız bir nem makinesi de cildinizin kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı olur.

Temizlik
YÜZ: İçinde sabun barındırmayan, krem formüllü bir yüz temizleyicisini tercih edin. Köpüren bir temizleyici cildinizi tahriş edebilir. Akneye meyilli bir cilt yapınız varsa, içeriğinde beta-hidroksi asit veya benzoil peroksit bulunan ürünleri tercih etmelisiniz. Cildinizi ılık suyla durulayın.

VÜCUT: Nemlendirici özellikli bir jel ile vücudunuzu yumuşatın. Banyo yapma veya duş alma zamanınızı 15 dakika ile kısıtlayın. Fazla suya maruz kalmak cildinizde bulunan koruyucu yağ tabakasını aşındırabilir. Suyun sıcak değil, ılık olmasına da özen gösterin.

Peeling
YÜZ: Haftada iki gün, yalnızca T bölgesine ve yanakların üzerine hafifçe peeling yapın. Böylelikle cilt bakımında gerekli olan bir takım içeriklerin nüfuz etmesini engelleyen ölü deri hücrelerinden kurtulmuş olacaksınız.

VÜCUT: Cildinizin solgun göründüğünü hissettiğinizde veya her iki-üç günde bir vücudunuza peeling yapın. Yağ bazlı bir ürün ve vücut lifi kullanarak yaptığınız bu uygulamanın sonunda, vücudunuz hafif nemli kalacak şekilde havluyla ıslaklığını alın.

Nemlendirme
YÜZ: Bir losyon kullanmak yerine, gliserin gibi yoğun nemlendirici içeriklere sahip bir kremi tercih edin (yağlı bir cilt yapısına sahip değilseniz). Bu kremi, nemli cildinize kalın bir tabaka halinde uygulayın. Bir dakika bekleyip sildikten sonra makyaj yapabilirsiniz.

VÜCUT: Duştan sonra bol miktarda nemlendiriciyi tüm vücudunuza uygulayın. Özellikle topuk, el ve dirsek gibi kolayca çatlayan noktalara odaklanın. Yatmadan önce bu işlemi tekrarlamanızda fayda var.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...