Mick Schumacher, Toro Rosso’nun ilgisine rağmen F2’ye geçmek istiyor

Share

Motorsport.com İtalya, Mick Schumacher’in Red Bull’un ilgisine rağmen Formula 2’de yarışmaya sıcak baktığını öğrendi.

Michael Schumacher’in oğlu Mick, geçtiğimiz hafta sonu yapılan üç Avrupa F3 yarışını da kazandı ve şampiyonada Daniel Ticktum’un üç puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Gösterdiği bu güçlü performansın ardından kendisine olan ilgi giderek artıyor ve bazı Formula 1 takımları Schumacher’e ilgi gösteriyor.

Şu anda Schumacher’in 20 süper lisans puanı bulunuyor ve F1 lisansı alabilmek için sürücülerin minimum 40 puana sahip olması gerekiyor.

Schumacher bu yılı ilk üç içerisinde tamamlayabilirse 40 puana ulaşacak ve doğrudan F1’e girme hakkı kazanacak.

Motorsport.com İtalya, Red Bull’un danışmanı Helmut Marko’nun son günlerde Mick Schumacher’le iletişime geçtiğini öğrendi.

Faenza merkezli ekip şu anda iki boş koltuğa sahip ve koltuğa ilgi gösterip göstermediğini görmek için Schumacher’le ilgileniyor.

Schumacher’den net bir cevap gelmemesine karşın kendisi ve yönetimi, erken yaşta F1’e gelerek baskı altında kalmasını istemiyor ve alt serilerde yeterince deneyip kazanıp öyle F1’e geçmesini istiyor.

Alman pilotun bundan ötürü F2’de yarışması bekleniyor.

Şu anda Red Bull’un elinde Dan Ticktum yer almasına karşın bu yıl şampiyon olsa bile süper lisans alacak puana sahip olamayacak.

Red Bull, 2015 yılında Avrupa F3’ü ikinci sırada bitiren Max Verstappen’i doğrudan F1’e geçirmişti.

Önümüzdeki haftalarda konunun netleşmesi beklenirken, Schumacher’in bu ilgi geri çevirmesi halinde Daniil Kvyat/Stoffel Vandoorne en ideal seçim olacak.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...