İhtiyacınız olan spor hangisi?

Share

STRESLE BAŞ ETMEK İÇİN: BOKSU DENEYİN

NEDEN? “Bir kum torbasına yumruk atmak endorfin hormonunun mutluluk hormonumuz salgılanmasını tetikler. Böylelikle hem stresi ortadan kaldırır, hem de kızgınlığımızın ve yaşadığımız hayal kırıklığının dışa vurulmasıyla rahatlama sağlar” diyor Scott Laidler. Kum torbasının hayatınızda strese sebep olan her şeyi temsil ettiğini hayal edin ve her yumruğunuzla, bu stres kaynağını biraz daha uzağa itin. Kulağa banal gelebilir ama gerçekten işe yarıyor.

DEPRESYONLA BAŞ ETMEK İÇİN: YÜRÜYÜŞÜ DENEYİN

NEDEN? Yataktan kalkmak bile size zor geliyorsa, yürüyüş yapmak çok fazla enerji kaybına sebep olmadan vücudunuzu mobil hale getirmek için harika bir araç. Yürüyüşün aerobik doğası beyninize kan gitmesine yardımcı olur. Zamanla yeterli enerjiyi kendinizde bulup hafif bir koşuya çıkmayı da deneyebilirsiniz. Sizi en istemediğiniz zamanlarda bile motive edecek, güvenilir bir yürüyüş arkadaşı bulmak işe yarayabilir.

low hemoglobin exercise ile ilgili görsel sonucu

YALNIZLIKLA BAŞ ETMEK İÇİN: GRUP SPORLARINI DENEYİN

NEDEN? Basketbol ve voleybol gibi takım oyunları, arkadaş çevrenizi genişletmek ve toplumun bir parçası olduğunuzu hissetmek konusunda yardımcı olur. Araştırmalar; takım oyunlarına yönelmiş bireylerin daha özgüvenli, daha gelişmiş bir sosyal hayat sahibi ve depresyon ve nevroz gibi ciddi psikolojik bozukluklarla başa çıkmakta daha başarılı olduklarını gösteriyor. Göz korkutucu olabilir ama cesur olun ve mümkünse, yanınıza size destek olması için bir arkadaşınızı da alın.

woman volleyball sport ile ilgili görsel sonucu

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...