Kosova Vatandaşlarına Vizesiz AB Seyahati İmkanı

Share

Avrupa Parlamentosu (AP) aldığı bir karar ile Kosova uyruklu bireylerin Avrupa Birliği (AB) üyesi olan ülkelere vizesiz ziyaret edebilmelerini onayladı.

Strazburg’da yapılan AP Genel Kurulu, Sivil Özgürlükler Komitesi tarafından 2016 senesinin eylül ayında kabul edilen tasarıyı yüz seksen altı oya karşı dört yüz yirmi oy ile kabul etti. Söz konusu karar doğrultusunda Kosova vatandaşlar, Avrupa Birliği üyesi ülkelerine doksan gün boyunca vizesiz olarak seyahat edebilecek.

Avrupa Birliği’nin vizesiz seyahat imkânı için şart koştuğu biyometrik pasaport ile Kosovalı vatandaşlar AB’de serbestçe gezebilecek. Öte yandan Kosova, hâli hazırda vizesiz ziyaret kapsamında bulunmayan son Balkan ülkesi olarak biliniyor. Bu konu hakkında Kosova ile 2012 senesinde başlayan müzakerelerde, doksan beş adet kriterin yerine getirilmesi istenmişti. Kosova, geçtiğimiz ay bu kriterleri tamamladı.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...