Dümdüz bir karın için öneriler

Share

Yağlara karşı savaşır. Eğer düz karınlara Oscar ödülü verilseydi, avokadodaki tekli doymamış yağ, besinlerin Meryl Streep’i (yıllardır tartışmasız kazanan) olurdu! Yapılan bir araştırmada; tekli doymamış yağ tüketerek diyet yapanların, aynı kalori miktarına eşit ama daha az yağ içeren yiyecekler yiyenlere göre karın bölgelerinde daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıkmış. Ayrıca başka bir araştırma da, maymunların trans yağ ile beslendiklerinde bellerinin tekli doymamış yağ ile beslenen başka maymunlara göre yüzde 30 kalın olduğunu ortaya koymuş.

Nasıl çalışıyor? Yüksek kan şekeri, vücudunuzun orta bölümünde biriken yağ ile sinyal vermeye başlar ama tekli doymamış yağlar, bu yağların depolanmasını engeller. Yarım avokado, 10 gr sağlıklı yağ içerir. Düz bir karın için, çeyrek kâse guacamole sos (avokadolu dip sos) hazırlayarak taze sebze dilimleriyle atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.

Enerji verir. Yağ yakıcı kardiyo egzersizleri, seksi ve dümdüz bir karnın olmazsa olmazı. Ve yaban mersinindeki antioksidanlar sizin kondüsyon kazanmanızda etkili bir besin.

Nasıl çalışıyor? Antioksidanlar, kan dolaşımını düzenleyerek kasların daha fazla oksijen almasını sağlıyor. Kaslarınıza ihtiyacı olan oksijeni verdiğiniz zaman da yaptığınız egzersiz daha kolay geliyor ve dolayısıyla daha zorlayıcı, uzun ve sık çalışmalar yapabiliyorsunuz. Yaban mersini ve böğürtlen antioksidan listesinin ilk sırasında yer alıyor.

Metabolizmayı hızlandırır. Karnınızı kaplayan yağ tabakasından kurtulmak mı istiyorsunuz? Her gün içeceğiniz üç fincan yeşil çay metabolizmanızı hızlandırır ve günde ekstradan 30 kalori yakmanızı sağlar.

Nasıl çalışıyor? Yeşil çayın bileşenlerinden ECGC, vücudunuzun yağ yakmasını kolaylaştırıyor. Bu ekstra yağ yakımının, yılda ortalama bir buçuk kiloya denk geldiğini düşünürsek geriye yapacak tek bir şey kalıyor; yudumlayın!

green tea drink woman ile ilgili görsel sonucu

Yağ hücrelerini küçültür. Bir çalışmaya göre, tam tahıllı ürünler tüketerek diyet yapanların rafine edilmiş tahıl ürünleri tüketenlere göre karın yağlarının daha fazla azaldığı tespit edilmiş. Yarım bardak pişmiş bulgur dört gram lif içeriyor ve diğer tahıllara göre daha az kalorili (76 cal).

Nasıl çalışıyor? Araştırmalara göre, yağ hücrelerini küçülttüğü düşünülen lifl er, vücudumuzun ensülin seviyesinin düşük kalmasına yardımcı oluyorlar.

Hızlı inceltir. Hayalinizdeki bikiniyi giyebileceğiniz karna ulaştıktan sonra, hâlâ hafif bir şişkinlik olduğunu düşünüyorsanız, bunu probiyotik bir yoğurt sayesinde yok edebilirsiniz.

Nasıl çalışıyor? Sadece günde bir kâse bile sindirim sisteminiz için gerekli olan iyi bakterilerin gelişmesine yetiyor. Market listenize yoğurdu eklemeyi ihmal etmeyin.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...