Papa: Seks, tanrının bir hediyesidir

Share

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco “Cinsellik, seks, tanrının bir hediyesidir. Tabu değildir” dedi.

Fransa’nın Grenoble-Vienne bölgesindeki kiliselerin genç cemaatini ağırlayan Papa’ya 16 yaşındaki bir gencin ”İnsan bedeninin kutsallığını bozan bir dünyada yönlerini nasıl bulacakları’’ sorusu yöneltildi.

”Cinsellik, seks, tanrının bir hediyesidir. Tabu değildir” karşılığını veren Francis, şöyle devam etti:

”Erkek ile kadın arasındaki aşkta tutku varsa seni yaşamını ebediyen vermeye iter. Ebediyen. Ve bunu bedenin ve ruhunla vermeye iter.’’

Ruhsal yaralanmalardan ya da zaaflardan ötürü insanların bazen cinselliklerini ‘niyet edilen o çok güzel şekile uymayan yolda’ kullandığını ifade eden Papa, bu insanların ‘sevgiden koparılıp eğlence amacıyla nesneleştirilmiş cinselliğe’ başvurduğundan söz etti.

Pornografiyi ‘yalan sanayinin bir parçası’ diye niteleyen Francis, gençlere ‘kendi cinselliklerinin koruyucusu olmaları’ ve ‘kendilerini tüm yaşamlarının ayrılmaz parçası olacak o sevgiye hazırlamaları’ telkininde bulundu.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...