THY, kargo ücretine yüzde 81 zam yaptı

Share

Türk Hava Yolları (THY), uçak kargo gönderim ücretine (KG birim) yüzde 81 + yüzde 18 KDV oranında zam yaptı. Kilogram birim ücreti 1.10 TL’den 2 TL + yüzde 18 KDV’ye çıkarıldı.

THY, 2017 yılında ve dünyada 82 noktaya 1.1 milyon ton kargo taşımış, 1.3 milyar dolar gelir elde etmişti.

Basın etkilenecek

Evrensel’in aktardığına göre bütün bölgeler için geçerli olacak zamlı tarife dün itibarıyla geçerli oldu. Söz konusu zam, kağıt maliyeti sorunu ile boğuşan gazete ve dergilere yen bir yük getirecek. THY kargosunu kullanan basın zamlardan doğrudan etkilenecek.

Üç ay önce de zam yapmıştı

THY bir önceki zammını, yaklaşık üç ay önce  22 Mayıs’ta yapmıştı.

THY, 2018 yılı için 1.5 milyar doları geçen bir kargo kazanç hedef açıklamıştı. THY, ‘Turkish Cargo’ markası altında genel kargo, tehlikeli madde, radyoaktif madde, gazete, canlı hayvan, akvaryum balığı, bozulabilir madde, resmi evrak, gümrüklü aktarma başta olmak üzere çoklu kargo taşımacılığı yapıyor.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...