Mac’ler için macOS Mojave yayınlandı!

Share

Apple, yaz dönemi boyunca geliştiriciler ve halka açık Beta Yazılım Programı kullanıcıları ile testlerini gerçekleştirdiği macOS Mojave güncellemesini uyumlu Mac’ler için yayınladı.

Cupertino merkezli şirket, 12 Eylül’deki etkinliğinde en yeni macOS güncellemesinin çıkış tarihi olarak 24 Eylül’ü, yani bugünü vermişti. Beklenildiği gibi güncellee şu anda herkese açık olarak kullanıma sunulmuş durumda.

macOS Mojave, macOS High Sierra’yı çalıştırabilen tüm Mac modelleri için tümüyle ücretsiz olarak sunulan oldukça önemli bir güncelleme konumunda. Güncellemeyi Mac App Store’un Yazılım Güncelleme menüsü aracılığıyla hemen şimdi indirebilirsiniz.

macOS Mojave Yenilikleri Neler?

Apple, Mojave ile birçok favori macOS özelliğini elden geçirdi ve daha kullanışlı hale getirdi. Bunlarla birlikte birbirinden çarpıcı, oldukça kullanışlı birçok yeni özellik de macOS platformuna güncelleme ile dahil ediliyor.

macOS Mojave Koyu Mod

Mojave güncellemesinin öne çıkan en önemli özelliklerinden birisi hiç şüphesiz Açık veya Koyu tema arasında geçiş yapılabilmesini sağlayan Koyu Mod (Dark Mode) özelliği. Koyu Mod özelliğinin dışında gün boyunca güneşin konumuna göre değişen Dinamik Masaüstü özelliği ve birçok yeni masaüstü arka planı sunuluyor. Bir diğer önemli Mojave özelliği ise Belge Grupları.

Mojave ile Mac App Store tümüyle yenilendi. Tıpkı iOS platformunda olduğu gibi, macOS platformu için de oldukça kullanışlı bir uygulama mağazası kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Mojave güncellemesi Devamlılık Kamerası adında hem kullanışlı hem de bir o kadar ilginç bir özelliği beraberinde getiriyor.

Güncelleme ile ayrıca mevcut Finder, Göz At, Ekran Resmi, FaceTime özellikleri için oldukça önemli geliştirmeler yapıldı. Güncelleme ile sevilen üç iOS uygulaması Mac’lere geliyor; Borsa, Ev ve Sesli Notlar.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...