Apple Watch Series 4 üretimi arttırılıyor

Share

Apple’ın 12 Eylül tarihinde düzenlediği lansmanda üç yeni iPhone modeli ile birlikte tanıtımını gerçekleştirdiği bir diğer ürün, yeni saati Apple Watch Series 4 oldu. Özellikle ekran boyutunun artması ile saat çok daha çekici hale geldi.

Birçok kullanıcı yeni iPhone modellerinin aksine Apple Watch Series 4’ün çok daha heyecan verici olduğunu belirtiyor. Bu durum cihaz satışa sunulduktan kısa bir süre sonra kendini gösterirken, Apple’ın ek önlemler aldığı ortaya çıktı.

Apple’ın internet sitesinden Watch 4’ü almak isteyenlere 1 aya varan teslimat süreleri veriliyor. Bu kapsamda beklenilenin çok üstünde bir sipariş alan Apple’ın, üretimi gerçekleştiren firmadan kapasite artışı talep ettiği belirtiliyor.

Bu kapsamda hali hazırda üretimi gerçekleştiren Quanta Computer’in, Çin / Changshu‘da bulunan fabrikasının kapasitesini artırdığı açıklandı. Bununla sınırlı kalmayan Apple, üretim için Compal Electronics ile görüşmelere başladı.

Daha önce Apple Watch 3 üretiminde aktif rol oynayan Compal, böylece Watch Series 4 üretimini de gerçekleştirecek. Tasarım büyük oranda aynı olmasına rağmen, farklı bir ürünü hemen üretmeye başlamak mümkün değil.

Bu nedenle Compal’ın Kasım ayından itibaren üretime başlaması bekleniyor. Kısacası Watch Series 4 stoklarında sıkıntılar bir süre daha devam edecek. Ancak, önümüzdeki aylarda Apple’ın stok problemini çözmesi bekleniyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...