‘Alonso F1’de daha fazla başarıyı hak ediyordu’

Share

Fernando Alonso, Formula 1 tarihinin en yetenekli sürücüleri arasında kabul görmesine karşın sadece 2005 ve 2006 yıllarında dünya şampiyonluğu yaşadı.

2007, 2010 ve 2012 yıllarında şampiyonluğu son yarışta kaçıran Alonso, zorlu geçen son yılların ardından 2018 sezonunun ardından emekli olacak.

Kariyeri boyunca 79 GP’ye katılan ve bu yarışların 12’sinde podyuma çıkıp, toplamda 88 puan toplamayı başaran Stefan Johansson, İspanyol sürücünün Formula 1’de daha fazla başarıyı hak ettiğini söyledi.

“Fernando’nun sebeplerini anlayabiliyorum. Hepimiz elde ettiği başarıların, yeteneklerinin hak ettiğinden daha az olduğunu biliyoruz.”

“Ama burası Formula 1. En iyi sürücüler bile eğer yeterince rekabetçi bir araca sahip değilse liderlerle savaşamıyor.”

“Böyle zamanlarda motive kalmak zordur ve eğer sezon başında 8 ila 12. sıralar için savaşacağını anlarsanız, motive kalamazsınız.”

Johansson, Formula 1’de genç sürücülere olan ilgiyi de anlamıyor.

“Bugünün trendi genç çocuklar. Herkes mümkün olan en kısa sürede 20 yaşında bir sürücü almak istiyor. Bu çocukların yetenekleri konusunda hiçbir sorunum yok ama hiç kimse onların gerçekte ne kadar iyi olduğunu bilmiyor.”

“Bugünün Formula 1’inde temel şey genç olmak, yetenekli olmak değil.”

“Bir diğer problem Formula 1’in teknik anlamda son derece karmaşık hale gelmesi. Teknoloji seviyesi o kadar yüksek ki, simülatörler o kadar iyi ki, yarışlarda artık tahmin edilemezlik hiç yok.”

“Bugün sürücülerin yeteneklerini ön plana çıkartacak bir şampiyonaya ihtiyacımız var.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...