iOS 12.1 ile eSIM Özelliği Kullanıma Sunuluyor!

Share

Apple’ın en yeni iPhone modelleri iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR’de varsayılan olarak eSIM desteği bulunuyor. Apple’ın iOS 12.1 Beta 1 sürümü, fiziksel bir SIM kart kullanımına ek olarak dijital SIM olan eSIM özelliğini kullanıma sunuyor.

eSIM, fiziksel SIM kartına gerek kalmadan iPhone’un çift SIM kart özelliği kazanmasını sağlıyor, ancak operatörlerin altyapı desteği sunması gerekiyor.

Başlangıçta yeni iPhone modellerinde eSIM özelliği kullanılamıyordu. Apple, iOS 12.1 gibi bir yazılım güncellemesiyle özelliğin etkin hale geleceğini vaat ediyordu.

iPhone Çift SIM Kart eSIM

iOS 12.1’in ilk beta sürümünde kullanıma sunulan eSIM özelliğinin ayarlamaları Ayarlar uygulamasının Hücresel menüsünden şu anda yapılabilir durumda. Bu menüden eSIM aracılığıyla hücresel sağlayıcı eklemek için “Hücresel Plan Ekle” seçeneği kullanılabilir.

iOS 12.1’deki eSIM özelliğini kullanabilmek için ülkedeki operatörün destek sunması gerekiyor. Yani altyapı desteği şart. Ne yazık ki ülkemizde eSIM özelliğini destekleyen altyapı desteği henüz bulunmuyor. Apple, eSIM için destek sunan operatörlerin listesini sunuyor. Söz konusu operatörlerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Apple iPhone eSIM

Apple’ın web sitesinde ana hatlarıyla belirttiği gibi, çift SIM özellikli iPhone’larla kullanılan her iki numara ile sesli arama yapabilir veya alabilir ve SMS / MMS mesajları alabilir veya gönderebilirsiniz, ancak aynı anda her iki operatörün veri şebekesi kullanılamıyor. Yani, bir numara ile arama yaparken ikinci numaranıza gelen aramalar sesli mesaja yönlendiriliyor.

eSIM özelliği ile çift SIM kart özelliği kazanan iPhone modelleri kullanıcıların işini kolaylaştıracak. Sık sık yurtdışı seyahatleri yapan kullanıcılar için eSIM özelliğinin hayat kurtarıcı bir yönü bulunuyor.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...