Ne Okuyalım: Serinletici Kitap Rafı

Share

Havalar soğudu mu ne? Kısa kollu giysilere ve parıldayan güneşe veda etmeye hazır değil miyiz yoksa? Ne de alışmıştık birbirimize. Güneş bize bakardı, biz de güneşi yudum yudum içimize çekerdik. Ama güneşe veda edip sonbaharı kucaklamanın vakti geldi.

Yaz eğlencesini bir kenara bırakıp soğuyan havaların etkisiyle üzerimize kalınca bir hırka giyip kitapların dünyasına çekilmenin vakti geldi. Kitap sayfaları bizi sarıp sarmalasın ki soğuk havadan eser kalmasın.

Birbirinden güzel ve sıcacık iki kitap ile selamlıyoruz sonbaharı… Keyifli okumalar!

Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar – Kimberley Freeman

Hayallerine ulaşmak için ne kadar uzağa gitmeyi göze alabilirsin?

Agnes Resolute en sonunda büyüdüğü kimsesizler yurdundan kurtulacağı için kendini şanslı hissediyordur. Artık amacını gerçekleştirmeye hazırdır. Kuzey İngiltere’nin bu kırsal bölgesinden gidecek ve ailesinden ona kaldığına inandığı tek şeyi yanına alıp annesini bulacaktır. Ona kalan tek şey ise üzerinde tek boynuzlu at motifi olan bir düğmedir…

Tek bir düğmeyle çıkacağı bu yolculuk onun Londra’ya, sonra Paris’e, ardından hiç bilmediği şehirlere gitmesini sağlayacaktır. Peki kalbinin sesini dinleyerek attığı bu adım onu gerçekten ait olduğu yere götürecek midir?

Kimberley Freeman’ın güçlü kaleminden çıkan Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar, unutulmaz bir aşk hikâyesini, özgür ruhlara sahip olan kadınları, anneliği ve aitlik duygusunu ele alan bir başyapıt. (Tanıtım bülteninden)

Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar - Kimberley Freeman ile ilgili görsel sonucu

Nohut Oda – Melisa Kesmez

Mekânın hunharca talan edildiği, bir yere ait olmanın zorlaştığı, hususi ya da kolektif belleğimizin sıfırlandığı zamanlarda, yerleşmenin, kendine bir ev icat etmenin ve kök salmanın insaniyeti üzerine öyküler…

Melisa Kesmez üçüncü kitabı Nohut Oda’da insanın bitmek bilmeyen yuva arayışına bir güzelleme yaparken, içimizde büyüttüğümüz, bazen kadim bir yara gibi sürekli sızlayan, bazen de eski şiddetini yitiren öfke ve hesaplaşmaların hemen yanı başında aşkın ve inceliklerin filizlendiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Her şeye rağmen kendi kozasını örmekten vazgeçmeyenlere… (Tanıtım bülteninden)

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...