Nokia 7 Plus için Android Pie güncellemesi yayınlandı!

Share

Nokia 7 Plus kullanıcılarına müjdeli bir haberimiz var. Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte Nokia 7 Plus için Android Pie güncellemesi yayınlandı. Artık Nokia 7 Plus kullanıcıları da son Android sürümünün tüm nimetlerinden yararlanabilecek.

Nokia 7 Plus için Android Pie güncellemesi yayınlandı!

HMD Global tarafından yapılan açıklama ile birlikte Nokia 7 Plus için Android Pie güncellemesinin dağıtılmaya başlandığı duyuruldu. HMD Global’den Juho Sarvikas, önümüzdeki aylarda diğer Nokia modelleri içinde Android 9.0 Pie güncellemesinin yayınlanacağının da müjdesini verdi.

Nokia 7 Plus özellikleri neler sunuyor?

6 inç büyüklüğünde olan ve 1080 x 2160 piksel çözünürlük sunan 18:9 formatında bir IPS ekrana ev sahipliği yapan cihaz, Qualcomm’un 14 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Snapdragon 660 işlemciden güç alıyor.

Sekiz çekirdekli bir işlemci olan Snapdragon 660, 2.2 GHz hızında çalışan Kryo 260 çekirdeklerinden oluşuyor. Adreno 512 GPU’nun yer aldığı işlemci, LTE X12 modem ile teorik olarak 600 Mbps indirme ve 150 Mbps yükleme hızı sunuyor.

Nokia 7 Plus Android Pie

4 GB RAM’e ve 64 GB depolama alanına sahip olan Nokia 7 Plus, microSD kart desteği sunuyor. Cihazın arka kısmında 12 Megapiksel çözünürlüğünde ana ve 13 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto kamera yer alıyor.

Bu sayede kullanıcıların Bokeh efektli fotoğraflar çekebilmesine imkan tanınacak. Çekim öncesinde arka plan bulanıklılığının ayarlanmasına imkan tanıyan Canlı Bokeh moduna sahip olan telefonun ön kısmında ise, 16 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor.

Android Pie ile gelecek olan yenilikler neler?

Android 9.0 ile birlikte yapay zekanın da yardımıyla akıllı telefonunuz daha akıllı, daha basit ve kullanıcılar için daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuluyor. Yeni özellikler arasında ekran çıkıntıları için dahili destek, yenilenen Hızlı Ayarlar paneli bulunuyor. Yeni bildirim özellikleri, bildirimlerdeki mesajlara yanıtlama ve akıllı yanıtlar da dikkat çekiyor.

Parmak izi doğrulama için güçlendirilmiş kullanıcı arayüzü, gizlilik geliştirmeleri, uygulamaların arka planda yaptıklarının yönetimi de yenilikler arasında.

Adaptif Batarya ve Adaptif Parlaklık ve Uygulama Aksiyonları ile Uygulama Dilimleri de yine kullanıcıların deneyimini çok daha ileri seviyeye taşıyacak. Dijital Sağlık özellikleri ise cihazınızla ne kadar zaman harcadığınızı yönetmeniz noktasında yardımcı olacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...