Apple’ın sunucularını hackleyen genç serbest bırakıldı

Share

İki yıl boyunca Apple’ın kurumsal sunucularına birçok kez hacklediği öne sürülen 19 yaşındaki genç mahkemece serbest bırakıldı.

Avustralya Çocuk Mahkemesinde yargılanan ve yasal nedenlerden dolayı ismi açıklanmayan 19 yaşındaki öğrenci daha önce Apple’ın sistemlerine 2015 ve 2016 yıllarında birçok kez saldırmaktan suçlu bulunmuştu.

Çocuğun bilgisayar korsanlığına 16 yaşında başladığı ve Cupertino merkezli şirketin sunucularından 90 gigabaytlık güvenli dosyaları indirip müşteri hesaplarına eriştiği iddia ediliyor. Çocuğun avukatı gencin Apple’da çalışma hayali olduğunu ve söz konusu hack girişimini kendini göstermek için yaptığını öne sürdü.

Dava ile ilgili verilen kararda sekiz aylık bir göz hapsi kararı verildi ve mahkumiyet kararı çıkmadı. Mahkeme ayrıca, özel okul çocuğunun kriminoloji ve siber güvenliği araştırmak için üniversiteye nasıl kabul edildiğini de kendisinden dinledi.

Bu uluslararası soruşturma Apple’ın sunucularına olan yetkisiz erişimi saptaması ve izinsiz girişlerin kaynağını engellemesiyle başladı. Şirket, bilgileri FBI‘a ve FBI’da Avustralya Federal Polisine iletti.

Ailesinin evine yapılan baskında çocuğun kişisel bilgisayarında “hacky hack hack” adlı bir klasör bulundu. Klasörde Cupertino merkezli şirketin sunucularına yapılan saldırıların kaynağına uyan IP adresi ve birçok özel dosyanın bulunduğu açıklandı.

Davayı yakından takip eden teknoloji devi, yaptığı basın açıklamasıyla müşteri verilerinin saldırılardan etkilenmediğini açıkladı ve müşteri verilerinin korunacağı konusunda garanti verdi.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...