Elon Musk ceza ödeyip ayrılacak!

Share

Son dönemin en çok konuşulan teknoloji simalarından biri olan Elon Musk ceza ödemek zorunda kalacak. Musk, kendisi ve şirketi için toplamda 40 milyon dolarlık bir ödeme yapacak.

Elon Musk ceza ödeyecek

Elektrikli araba üreten Tesla’nın kurucusu olan Elon Musk, hakkındaki soruşturma kapsamında 20 milyon dolar şirketi adına, 20 milyon dolar da kendi adına ceza ödeyecek.

Ayrıca Musk, soruşturma kapsamında şirketin yönetim kurulu başkanlığından da ayrılacak.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’ndan(SEC) yapılan açıklamaya göre Musk, 45 gün içinde yönetim kurulu başkanlığından istifa edecek ve 3 yıl boyunca buna aday olamayacak.

Açıklamada ayrıca Musk’ın suçlamaları kabul veya reddetmeden, toplam 40 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

SEC, Musk’ın, Tesla hisselerini geri toplamak ve borsadan çekmek için mali kaynak bulduğuna ilişkin açıklamasının doğru olmadığını ve yanlış yönlendirici olduğunu düşünüp dava açmıştı.

Uzay teknolojileri üzerine bir şirket olan SpaceX’in de kurucusu olan Elon Musk, yönetim kurulu görevinden ayrılsa bile CEO’luk görevine devam edebilecek.

Musk ,daha önce şirketin borsadan çekilme planı ile ilgili bir açıklama yapmış ancak sonrasında yönetim kurulu ve hissedarlarla görüşüp bu planın iptal olduğunu belirtmişti.

Elon Musk’ın konuyla ilgili ilk açıklamasından beri Tesla’nın hisseleri %20 oranında düştü. Ayrıca Tesla’nın şirket değeri de 12,2 milyar dolarlık ciddi bir düşüş yaşadı.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...