Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım

Share

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım sözü, bizim için yalnızca istediğimiz şeyleri yiyebildiğimiz 24 saatlik bir kaçamak gününde geçerlidir. Elbette bitter çikolata bu konuda bir istisna; çünkü yüksek antioksidan içeriğiyle kendisi sağlıklı beslenme günlerimizin bir parçası. Öte yandan sütlü ve şekerli çikolata bu konuda ayrımcılığa uğruyor.

Fakat işleri değiştiren bir araştırma söz konusu. Aberdeen Üniversitesi tarafından yapılan ve Heart dergisinde yayımlanan çalışmada, haftada 100 gram sütlü çikolata tüketen kişilerin kalp hastalıkları kaynaklı ölme riskinin yüzde 25, felç geçirme riskinin ise yüzde 23 düştüğü ortaya kondu.

Bunun sebebi ise sütlü çikolatanın içindeki polifenol bileşeninden yüksek miktarda olması. Açıkçası bu çikolatanın karın kaslarına pek faydası olacağını iddia etmiyoruz. Ama arada bir karşına
çıktığında, bu faydasını bilerek yemekten kaçınmaman için anlatıyoruz.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...