Walt Disney’e Refik Anadol dokunuşu

Share

Türkiye’de yetişmiş olan uluslararası tanınmış medya sanatçısı Refik Anadol, Los Angeles’taki en tanınmış binalardan biri olan Frank Gehry tarafından tasarlanan Walt Disney Concert Hall’un (WDCH) cephesini bu ayın sonunda bir tuval olarak kullanacak.

Refik Anadol, WDCH Dreams adındaki projesiyle LA Filarmoni’nin 100. sezon açılışına katılıyor ve Frank Gehry’nin dalgalı konser salonunun metalik yüzeyine renkli desenler yansıtacak. Cephedeki desenler ise LA Phil’in arşivlerinden geliyor.

Refik Anadol, filarmoni arşivinden görüntüler, sesler ve videolar çekti. Materyalleri daha sonra renkli ve dinamik desenler olarak yeniden yorumladığı veri noktalarına dönüştürdü. Refik Anadol bu proje için binanın mimarı Frank Gehry ile birlikte çalıştı.

Daha önce LA Filarmoni ve Refik Anadol WDCH’un içerisinde birlikte performans sergilemiş ancak bu sefer Refik Anadol WDCH’in cephesinde çalışacak.

Refik Anadol, bu sürecin sonucunu ortaya koyabilmek için, 50K görsel çözünürlük, 8 kanallı ses ve 1.2M parlaklık ile 42 adet büyük ölçekli projeksiyon kullanacak. Bu, Frank Gehry’nin paslanmaz çelik cephesinde oldukça etkileyici bir görüntü oluşturmalı.

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...