Regl sancısıyla başa çıkmanın en pratik yolu

Share

Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan maydanoz, en faydalı bitkiler arasındadır. Kendine has tadıyla neredeyse her türden yemeği lezzetlendirir. Üstelik en doğal şifa kaynaklarından biridir. Kalp sağlığını sağlamaktan böbreklerin işlevlerine destek olmaya kadar birçok faydası bulunur. Peki maydanoz suyunun faydaları nelerdir? İşte sağlığa yararları

Maydanoz suyunun faydaları nelerdir?

· Bağışıklık sistemini güçlendirir, özellikle kış aylarında ortaya çıkan nezle, grip gibi hastalıklardan korur.

· Ölçülü ve düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde meme başta olmak üzere prostat ve cilt kanserlerinden korur.

· Yeni hücrelerin üretimini destekler. Serbest radikallerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.

· Kalp ve damar sağlığını korur, kalp krizi riskini azaltır.

· Böbreklerin işlevlerini destekler.

· İdrar yolundaki enfeksiyonu kurutur. İdrar söktürücü özelliktedir.

· Karaciğerin temizlenmesinde rol oynar.

· En bilinen faydası, yağ yakımına ve dolayısıyla kilo vermeye yardımcı olmasıdır.

· Demir eksikliğini giderir, kansızlık problemine çözüm sunar.

· Özellikle kadınlarda afrodizyak etkisi yaratır.

· Yaşlanma karşıtı etkileri mevcuttur.

· Adet dönemindeki ağrıları hafifletir.

woman regl ile ilgili görsel sonucu

Maydanoz suyunun tarifi

Maydanozdan en yüksek oranda verim alabilmek için en doğrusu çiğ tüketmek. Isıl işleme maruz kalmayan maydanoz, içeriğinde faydalı besin değerlerini muhafaza edebilir.

Yarım demet maydanozu iyice temizleyin. Saplarıyla birlikte blendera atın. Yaklaşık 1 dakika blenderı çalıştırın. 1 bardak su ilave edip blenderı tekrar çalıştırın. Su yemyeşil ve hafif köpüklü bir görünüm aldığında blenderı kapatabilirsiniz. Bu suyu hiç bekletmeden tüketin. Lezzetlendirmek için içerisine limon da katabilirsiniz. Maydanoz suyunun içerisine yarım limonun suyunu eklemek hem lezzetlenmesini hem de faydalarının katlanmasını sağlayacaktır.

Maydanoz suyunun içerisinde yaprakların ve sapların da minik taneler halinde bulunması, bu şekilde tüketilmesi önerilir. Ancak yine de maydanoz tanelerinin ağzına gelmesinden hoşlanmayabilir temiz bir tülbent aracılığıyla posasını ayırıp sadece suyu tüketebilir. Bu tarifin yanı sıra yeşil elma ile hazırlanacak maydanoz suyunun bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkileri oldukça fazladır.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...