Vespa Elettrica bu ay yollarda

Share

Vespa’nın ilk elektrikli scooter modeli olan Vespa Elettrica geçtiğimiz yıl Milano Motorsiklet Fuarı’nda tanıtıldı ve bu Ekim ayında da ülkemizde satışa çıkıyor. Uzun ömürlü bir bataryasıyla dikkat çeken Vespa Elettrica hakkında detayları sizleri çin bir araya getirdik.

Vespa Elettrica ve batarya performansı

Ünlü İtalyan firmanın elektrikli modeli 50 cc gücünde ve tek şarjla yaklaşık 100 kilometre menzil sunuyor. Uzun bir ömre sahip olan bataryasının toplam 1000 şarj döngüsünü desteklediği belirtiliyor. Ki bu da yaklaşık 10 senelik bir kullanım ömrü sunuyor. Elettrica’nın bataryası ise 4 saatte tam doluma ulaşıyor. Elektirikli scooter’ın dikkat çeken bir özeliği ise akıllı telefonlarla senkronize olabilmesi.

Vespa Elettrica

Ekim ayında ülkemizde satışta

Ekim ayı itibariyle ülkemizde ve Avrupa pazarında satışına başlanacak olan modelin 2019 yılında da Amerika pazarına girmesi bekleniyor. Piaggio firması, Vespa’nın ilk elektrikli scooter’ı hakkında henüz bir fiyat bilgisi paylaşmadı. Ancak modelin yine diğer Vespa modelleri gibi pek ucuz sayılmayacak bir fiyatla pazara giriş yapması bekleniyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...