F1 2018 Japonya GP sıralama turları: Ferrari şokta!

Share

2018 Formula 1 Şampiyonası’nın 17. yarışı olan Japonya GP sırlama turlarında pole pozisyonunu Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Sıralama turlarının son bölümünde Mercedes, Ferrari, Toro Rosso ve Force India pilotlarının yanı sıra Max Verstappen ve Romain Grosjean piste çıktı.

Seansın başında Ferrari yeşil logolu yağmur lastiğiyle piste çıkarken, Mercedes ve diğer takımlar süper yumuşak lastiklerle piste çıktı.

Atılan ilk turun ardından pistin kuru olduğu görüldü ve Ferrari sürücüleri hemen pite gelip kuru zemin lastiğine geçti.

Lewis Hamilton ilk denemesinde 1:27.760 yaparken, Valtteri Bottas 1:28.059 ve Max Verstappen 1:29.057 yaptı.

İlk denemelerden sonra Kimi Raikkonen 1.761 saniye geride dördüncü ve hata yapan Sebastian Vettel 4.432 saniye geride dokuzuncu sırada yer aldı.

Son dakikalarda yağmur şiddetini arttırırken, kimse ilk haklarındaki derecelerini geliştiremedi.

Hamilton böylelikle, Bottas’ın 0.299 saniye önünde kariyerinin 80. pole pozisyonunu adı.

Max Verstappen 1.297 saniye geride üçüncü, son bölümde ıslak zeminde derecesini geliştiremeyen Raikkonen dördüncü ve Romain Grosjean 2 saniye geride beşinci oldu.

Brendon Hartley 1:30.023’le altıncı olup harika bir işe imza atarken, Pierre Gasly 1:30.093’le yedinci oldu. Esteban Ocon, Sebastian Vettel ve Sergio Perez ilk onu tamamladı.

Japonya GP pazar günü 08:10’da yapılacak.

Sıralama turları tüm sonuçları:

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...