iOS 12 kullanım oranı artıyor

Share

Apple’ın uzun süredir beklenen ve yeni iPhone modellerinin lansmanından sonra kullanıma sunulan iOS 12 işletim sistemi hızla yayılmaya devam ediyor. iOS 12 kullanım oranı artıyor.

iOS 12 kullanım oranı artıyor

Apple’ın iOS işletim sistemi, her yeni sürümünde çok hızlı bir adaptasyon oranına sahip. Özellikle lansmanlarda vurgulanan bu durum, iOS 12 için de aynı hızda devam ediyor. Ortaya çıkan bilgilere göre 12. iOS sürümünün kullanım oranı iOS 11 adaptasyon oranını geride bırakmayı başardı.

ios 12 kullanım oranı

Mixpanel tarafından yayınlanan rapora göre, yaklaşık 2 hafta önce kullanıma sunulan yeni iOS sürümü, geçiş hızı noktasında iOS 11 sürümünü geride bırakmayı başardı. Şu ana kadar yüzde 46.83 gibi oldukça yüksek bir oranda geçiş yüzdesine ulaştı. iOS 11 sürümünün kullanım oranı da yüzde 46.21 oranında. Daha önceki sürümlerin kullanım yüzdesi ise yüzde 6.96 olarak raporlandı.

iOS 11 ve iOS 10 işletim sistemlerinin, yayınlanma sonrasındaki 2 haftalık süreçteki geçiş oranları da ortaya çıktı. Bu rapor göre, iOS 11 sürümü, sunulduktan sonraki 2 haftalık süre içinde yüzde 45.31 oranına ulaşmıştı. iOS 10 sürümü ise yüzde 47.58 gibi bir orana ulaşmıştı. Son iOS sürümüne geçişin bu kadar hızlı olmasının sebeplerinin başında ise 11. sürümde yer alan ve kullanıcıları ciddi oranda rahatsız eden yazılım sorunları geliyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...