Mezar taşında karekod dönemi

Share

Huzur Mezar isimli bir Türk firması, karekod kod teknolojisini mezar taşına taşıyarak, mezar taşı dünyasına yeni bir soluk getirdi. Firma, karekodlu mezar taşı ile birlikte vefat eden kişinin fotoğraf, özgeçmiş ve video görüntülerine ulaşılmasını sağlıyor.

Huzur Mezar Kurucusu Aydın Bilen, yaptığı açıklamalarda yenilikçi mezar taşlarıyla ilgili şunlara değindi:

“QR sistemi Türkiye’de çok yaygın kullanılmıyor. Biz bu sistemi mezara aktaralım dedik. Kişi vefat ediyor, torunu geliyor, dedesini hatırlamıyor veya görmek istiyor. Telefon ile mezar taşındaki karekod okutuluyor ve ölen kişinin hayat hikayesi, fotoğrafları ve videosu gibi ne görülsün isteniyorsa açılan sayfadan karşınıza çıkıyor. Açılan sayfanın 25 yıl garantili server hizmetini biz veriyoruz. Bu hizmetimiz bayağı da talep görüyor. Daha önceden yapılmış bir mezara da karekod ekleyebiliyoruz.”

10 Avrupa ülkesine karekodlu mezar taşı ihraç ediliyor

10 yıldır Huzur Mezar firmasıyla hizmet veren fakat henüz ihracat yapmaya başladıklarını belirten Bilen, İsviçre, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Yunanistan ve Bulgaristan’ın aralarında yer aldığı 10 Avrupa ülkesine ihracat yaptıklarını belirtti. Ayrıca bu konu hakkında da şu açıklamalarda bulundu:

 “Döviz kurlarındaki oynaklıktan dolayı şu an ihracat zamanı. Döviz kurları tam buna uygun. Şu an tüm çalışmamızı üretimimizin yüzde 70-80’ini Avrupa’ya ihraç etme üzerine organize ediyoruz. En fazla talep Almanya’dan geliyor. Vefat eden gurbetçilerin Almanya’ya definleri artmaya başladı.”

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...