Bilmiyor olabileceğiniz 4 hastalık semptomu

Share

Bu semptomları yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

KIRMIZI ALARM 1:

TEK AYAK DENGE TESTİ
Tek ayak üzerinde denge testi beyin sağlığı ve felç riski hakkında öngörüde bulunmaya yardımcı olabilir. Araştırmacılar, tek ayak üzerinde 20 saniyeden fazla dengede duramamanın serebral küçük damar hastalığı ile bağdaştırılabileceğini ortaya koydu. Serebral küçük damar hastalığı, damarların esnekliği azaldığı için kan akışını bozabilir.

KIRMIZI ALARM 2:

GÖZLERDE KIRMIZILIK
Kanlanmış gözler artrit göstergesi olabilir. Artrit, eklemlerin ağrılı şekilde iltihaplanması ve sertleşmesi durumudur. Eklemlerinizde oluşan enflamasyon gözleriniz de dahil olmak üzere tüm vücuda yayılır.

KIRMIZI ALARM 3:

KOKU KAYBI
Koku alma duyunuzun azalması Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı veya bir başla nörodejeneratif hastalığın belirtisi olabilir. Bu hastalıklar zamanla beyin hücrelerinin ölmesine yol açar. Hücreler öldükçe beyin fonksiyonları gerilemeye başlar. Koku alma duyusu da ilk etapta kaybedilen fonksiyonlardan biridir ve beyinde daha ciddi bir sorun olduğuna işaret ediyor olabilir. Koku alma duyunuzun doğru biçimde işliyor olup olmadığını anlamak için doktorunuz bir koklama testi yapabilir.

KIRMIZI ALARM 4:

DUDAK ÇATLAMASI
Sabahları dudaklarınız çatlamış şekilde uyanmak, kalp hastalığı riskinizi büyük ölçüde artıran uyku apnesi belirtisi olabilir. Horladığınızda ve ağzınız açıldığında sürekli dudaklarınız üzerinden hava geçişi olduğu için bu, dudaklarınızın kurumasına neden olur. Yapılan araştırmalar günde sadece 20 dakika spor yapmanın semptomları büyük ölçüde azaltabileceğini gösteriyor.

Cosmopolitan / DR. MEHMET ÖZ

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...