iPhone XS’in çektiği selfie’ler neden daha güzel?

Share

iPhone XS ile çektiğimiz selfie‘leri eski iPhone’lar ile çektiklerimizle kıyasladığımızda, XS ile çekilenlerin daha güzel olduğunu görüyoruz. peki bunun nedeni ne?

Öncelikle XS’in kameraları iPhone X’inkinden bile farklı bir yapıda. Bazı kullanıcılar XS modelinin insanların yüzünde ”güzellik” efekti yarattığını düşünüyor. Ama işin aslı öyle değil.

iPhone XS

iPhone XS ve Smart HDR özelliği

XS, XS Max ve XR modellerinde bulunan HDR özelliği Apple tarafından ”Smart HDR” olarak adlandırılıyor. Ön ve arka kamerayı kullandığınızda bu ayar açık olarak geliyor. Dilerseniz kamera ayarlarından kapatabiliyorsunuz.

Smart HDR’ın çalışma prensibi ise oldukça basit. Örneğin hareketli bir objenin resmini çekerken telefon aynı anda bir den çok resim çekiyor ve her bir karenin sadece en başarılı bölgelerini belirleyip bunları harmanlıyor ve tek bir resimde birleştiriyor. Sonuç olarak ise karşımıza detay açısından zengin, dengeli ve kaliteli bir resim çıkmış oluyor.

iPhone XS

XS modeliyle ile çekilen resimlere yakından baktığımızda, resimlerde her hangi bir kayıp ya da bozulma görmüyoruz.

Smart HDR’ı kullanmasak bile iPhone XS’in daha başarılı fotoğraflar çektiği aşikar. HDR sadece Apple iPhone’lar için bulunan bir özellik değil. Google Pixel, Samsung Galaxy telefonlarında da kendilerinin özgün HDR modları bulunuyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...