Galaxy S9’un kamerası için yapay zeka geliyor

Share

Samsung’un amiral gemileri Galaxy Note 9 / Galaxy S9 ve S9 Plus için Android 9 Pie üzerinde çalıştığını daha önce sizlere duyurmuştuk. Güncellemenin 2019’dan önce yayınlanması beklenmezken, önemli bir detay ortaya çıktı.

Samsung Experience 10 kullanıcı arayüzünün alfa sürümleri şu anda test edilebiliyor. Android Pie sürümünde kullanılacak olan bu arayüzün testleri sırasında Galaxy S9’un kamerasının yapay zeka ile güçlendirildiği görüldü.

Galaxy S9 kamerası yapay zeka ile güçlendirilecek

Galaxy S9 ve S9 Plus modelleri Android Pie güncellemesi sonrasında Note 9’da yer alan sahne optimize edici özelliğine kavuşacak. Yapay zeka destekli bu özellik sayesinde çekim alanını tanıyan telefon, ayarları ortama göre değiştiriyor.

Örneğin, deniz kenarında fotoğraf çekiyorsanız, telefon suyun rengini çok daha canlı hale getiriyor. Huawei P20 Pro‘da bu özellik yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Galaxy S9’a gelecek olan yapay zeka destekli bir diğer kamera özelliği ise kusur tespiti. Yine Galaxy Note 9’da yer alan bu özellik adından da anlaşılacağı gibi, çektiğiniz fotoğrafı inceler ve bulanıklık ya da kapalı gözler gibi kusurları arar.

Sadece yeni modellere odaklanmak yerine, son dönemde mevcut telefonlarını geliştirmeye çalışan Samsung bu sayede kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...