Soğuk havalarda kuruyan ciltlere son

Share

Kadınlar için makyaj temizliği, cilt bakımı rutinlerinin en başında geliyor.

Değişen mevsim ile yazlık kıyafetler yerini kışlıklara bırakıyor. Tıpkı giysilerimize yaptığımız gibi cildimiz için kullandığımız ürünlerin de mevsime göre değişmesi gerektiğini biliyor muydunuz? Kış aylarında cildinizin zarar görmemesi için doğru cilt bakımı ürünlerini tercih etmeniz gerekiyor.

Makyaj temizliği çok kolay bir bakım rutini olarak görünse de, doğru ürünü kullanmak çok önemli. Sıcak havalarda yağlanan cildin aksine soğuk havalarda kuruyan ciltler kaçınılmaz oluyor. Bunu önlemek için yağlı veya nemlendirici içerikli makyaj temizleyicilerini tercih edebilirsiniz. Özellikle temizleme sütlerinin ve yağlarının ön plana çıktığı kış sezonunda siz de rutininizde değişiklikler yapabilirsiniz.

Makyajınızı çıkarırken cildinize zarar vermek istemiyorsanız, cildiniz pH’ını düzenleyecek yağlar ve toniklere yönelin.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...