iOS 12 kullanım oranları oldukça başarılı

Share

Apple’ın uzun süredir beklenen ve yeni iPhone modellerinin lansmanından sonra kullanıma sunulan iOS 12 kullanım oranları hızla artmaya devam ediyor.

 iOS 12 kullanım oranı her geçen gün artıyor!

Apple’ın iOS işletim sistemi, her yeni sürümünde çok hızlı bir adaptasyon oranına sahip. Özellikle lansmanlarda vurgulanan bu durum, iOS 12 için de aynı hızda devam ediyor. Ortaya çıkan bilgilere göre 12. iOS sürümünün kullanım oranı iOS 11 adaptasyon oranını geride bırakmayı başardı.

Bugün yayımlanan verilere göre Apple’ın son mobil işletim sistemi 23 gün içerisinde yüzde 53’lik bir kullanım oranına ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz yıl 19 Eylül 2017‘de yayınlanan iOS 11 ise 6 Kasım 2017’ye kadar yüzde 52′lik bir orana ulaşmıştı.

Apple bu verileri ise son dört yılda piyasaya sürülen cihazlardan elde ettiğini de ayrıca belirtti. Buna göre son dört yılda piyasaya sürülen cihazların yaklaşık olarak yüzde 40‘ında iOS 11 yüzde 7’sinde de daha eski bir iOS sürümünün yüklü olduğunu görmekteyiz.

iOS 12 kullanım oranı

Açıklanan verilerde iOS 12 kullanan tüm aktif cihazların oranı ise yüzde 50 olarak açıklandı. Diğer aktif iOS cihazlarının yüzde 39‘u iOS 11 kullanırken, geriye kalan yüzde 11′lik kesim ise daha eski bir iOS sürümü kullandığı gözler önüne serildi.

Her geçen gün kullanıcı sayısını artırmayı başaran yeni iOS sürümü bildiğiniz üzere önceki sürümlere göre daha stabil bir şekilde çalışıyor. Bu yüzden son 4 yıl içerisinde piyasaya sunulan cihazlarda sorunsuz bir şekilde iOS deneyimi sunmayı başaran yeni iOS sürümü kullanıcıların takdirini kazanmış durumda.

Yeni güncellemeyle birlikte sunulan hız iyileştirmelerin ise kullanıcıların yeni iOS sürümünü tercih etmesinde büyük rol oynadığı vurgulanıyor. Ayrıca yayınlanan güncellemenin, iPhone ve iPad cihazları yüzde 50 daha hızla hale getirdiğini de belirtmekte yarar var.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...