İşsizliğe, işsizlik maaşı ile çözüm

Share

Son dönemlerde artan işsizlik problemi için kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, çeşitli özel sektör yöneticileri de çözüm arayışları içerisine girdi.

Son olarak, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Öksüz de söz konusu çözüm önerileri içerisindeki isimlerden biri oldu.

Tersine Göç ismi verilen proje kapsamında, bilhassa Doğu ve Güneydoğu Anadolu kesimleri genelinde, işsizlik maaşı almak sureti ile evde boş boş oturan genç yaştaki üretici insanların, artık önünün alınması gerektiğini ifade etti. Altı yüz, yedi yüz lira dolaylarında işsizlik maaşı yerine, hiç değil ise asgari ücret düzeyinde bir maaş alıp bir yandan da çalışmaları ve iş hayatı içerisinde aktif rol almaları gereken söz konusu güruhun, üretim çarklarına dâhil edilmesi gerektiğini söyleyen Öksüz, devletin sözü edilen tutarı ödemeye devem etmesini, üstünü tamamlamak üzere geri kalan tutarın ise işverenler tarafından ödenmesi gerektiğini kaydetti. Böylece, işsiz kesim iş bulurken, maaşları ise yarı devletin yası işverenin cebinden karşılanmış olacak şeklinde bir teklif sundu.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...