Erkek neden uzaklaşır?

Share

İlk başlardaki o romantik, ilgili, aşık adamların nerelere kaçıp gizlendiğini bütün kadınlar merak eder. Birçok sebep sayılabilir ama yaşanan örnekler incelendiğinde, kadının erkeğe doğru daha fazla adım attığı durumda erkeğin geri kaçma eğilimi gösterdiği rahatça görülebilir. Erkekler dengede durmayı seviyorlar. Kadınla birbirine aynı mesafede durmak onları daha güvende hissettiriyor.

Belki kendiniz yaşamışsınızdır, belki çevrenizdeki kadınlardan duymuşsunuzdur; “Benim kadar ilgili, üstüne düşen, bebek gibi davranan, aşka boğan kadına nasıl böyle uzaklaşıyor anlamıyorum! Benim gibisini zor bulur!” Erkek uzaklaşıyor çünkü o kadar çok yakınınızda durmak istemiyor. Çünkü kadın, erkekten de aynı yoğunlukta ilgi ve sevgi beklerken, gösterdiği ilgi sayesinde onu istediği gibi yönlendirebileceği yanılgısına düşüyor.

Kadınların ilgilerini limitsizce erkeğin üzerine yöneltmesiyle, verdiği kadarını geri isteme süreci aynı zamana denk gelir. Bunun karşılığında erkeklerin doğasında olan özgürlük duygusunun, kadın tarafından ele geçirileceği korkusu baskın hal alır erkekte. İşte bu noktada erkek geri adımlar atmaya başlar.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...