iPhone XR’a beklentinin üstünde talep geldi!

Share

12 Eylül’de etkinlikte tanıtılan iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinin yanında, diğer modellere göre daha uygun fiyatlı yeni nesil iPhone XR modeli de tanıtılmıştı.

iPhone XR modeline beklenin üzerinde talep var!

Apple bir türlü Çin pazarında rakiplerine karşı bir türlü istediği üstünlüğü kuramıyor. Yeni iPhone modelleri ile yeniden umutları tazeleyen Apple, XR satışları ile Çin’de yıllar boyunca kıramadığı zincirleri kırmayı hedefliyor.

Yayınlanan raporda Çin’deki Altın Haftası boyunca yerli telefon üreticilerinin satış rakamlarında her yıl düzenli olarak bir düşüşün yaşandığı vurgulanıyor.

Bu yılda benzer bir düşüşün yaşandığını belirten Ming-Chi Kuo, iPhone XR modelinin Çin’de büyük bir ilgi ile karşılanacağını ön görüyor.

Raporun devamında ise Çin’de piyasaya sunulacak olan yeni akıllı telefonlarının fiyatlarının yüksek olmasından dolayı iPhone XR satışlarının öne çıkacağı belirtiliyor.

iPhone XR

Mate 20 modellerinin yüksek fiyatı kullanıcıları iPhone XR’a yönlendiriyor!

Son zamanlarda artan maliyet fiyatlarına paralel olarak, telefon fiyatları da bir hayli yükseldi. Buna örnek olarak ise Huawei’nin yeni amiral gemisi 1050 dolardan başlayan etiket fiyatlarıyla satışa sunulacak. Yüksek fiyat etiketlerinden dolayı Kuo, Çinli kullanıcıların yerli telefonlarına karşı uygun fiyatlı iPhone XR‘ı tercih edeceklerini belirtti.

Kuo,Çin pazarına egemen olan akıllı telefon üreticisinin ise Huawei olduğu düşünüyor. iPhone XR‘ın Çinli kullanıcılar tarafından merakla beklendiğini vurgulayan Kuo, XR’ın satışlarını geçen seneki iPhone 8 satış rakamları geri bırakacağını da söylüyor.

Apple uygun fiyatlı iPhone modelini ilk olarak belirlediği ülkelerde 19 Ekim‘de ön siparişe açacak. Daha sonrasında ise 26 Ekim Cuma günü XR 749 dolardan satışa sunulacak.

Son olarak ise iPhone XR‘ın Türkiye pazarına ne zaman gireceği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılamadı. Ancak yeni modelde herhangi bir tedarik sorunu yaşanmazsa, Kasım ayı içerisinde yeni XR modelinin ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor.

iPhone XR özellikleri neler sunuyor?

Teknik özelliklerden kısaca bahsetmek gerekirse, 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Apple A12 işlemciden güç alan iPhone XR, diğer modellerin aksine arka tarafında 12 Megapiksel çözünürlüğünde tek bir kameraya sahip.

64 GB’ın yanı sıra 128 GB veya 256 GB depolama alanı kullanıcıların tercihine sunulurken, renk tarafında ise daha önce belirttiğimiz gibi beş farklı seçenek sunuluyor.

Artık Touch ID ile tamamen vedalaşan Apple, XR modelinde de Face ID kullanmayı tercih etmiş. iPhone X ile aynı şekilde kullanılan bir arayüze sahip olan model, Apple A12 Bionic işlemciden gücünü alıyor.

iPhone XR

Kameraya özellikleri bazındaysa, iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde gördüğümüz çift kamera, bu modelde yerini bu kez tek kameraya bırakmış. 12 Megapiksellik geniş açılı kamera ise iPhone Xs modellerindeki geniş açılı lens ile aynı özelliklere sahip.

Yani f/1.8 diyafram aralığına sahip olan kamerada 6 elementli bir lens ve OIS desteği mevcut. Ayrıca iPhone Plus modellerinin en sevilen özelliği Portre modu renkli iPhone ile de kullanılabilecek.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...