Popüler olan her şeyi bırakıp kaçalım

Share

Popüler kültürün benliğimizi ele geçirmediği tek bir an bile yok. Girdiğimiz mağazalarda çalan müzikler, vitrinlerde birbirinin aynısı kıyafetler, sosyal medyada aynı kişinin elinden çıkmışçasına fotoğraflar… Artık her şey fazlasıyla sıradanlaştı. Bakıyoruz, bakıyoruz; özgün olan hiçbir şey göremiyoruz.

Sırf bu sıradanlığa isyan etmek için asi olalım demiyoruz; isyan istemsizce içimizde bir yerlerde kopuyor. Merak ettiğimiz şey şu: Popüler olan şeyleri yaparsanız, nasıl kendiniz olabilirsiniz ki?
Bir müziği ya da bir giysiyi sevip sevmediğinizi ne belirler? Bu sezonun modası mı, yoksa bugüne kadar biriktirdiğiniz yaşanmışlıklar mı?

Veyahut bir cafe’nin popüler olması mı oraya gitmenizi etkiler? Tanıdık yüzler görmek mi bizi bu tarz mekanlara çeken yoksa paylaşacağımız konum bilgisi mi statümüzü etkileyen?

Çok fazla soru varsa aklınızda, sizlere tavsiyemiz şu: Popüler olan her şeyi arkanızda bırakıp kaçın!

İlla ki kendinizi ıssız adalara vurun demiyoruz; ama sizce de artık kendinizi bulmanın zamanı gelmedi mi?
Popülerlik gelip geçicidir, kalıcı olan ise sahip olduğunuz kişiliktir. Bunu unutmayın.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...