Kalbinizi korumak için aşık olun

Share

Kalp, yaşamsal faaliyetlerin en önemli anahtarı ve ölüm sebeplerinin çoğunluğu kalp veya damar hastalıklarından kaynaklanıyor. Psikolog Yorulmaz bu istatistiklerden biri olmamamız için, kalp sağlığımızı korumak adına şu tavsiyelerde bulunuyor:

Kalbinizi üzecek ne yaptıysanız onları geride bırakın… Sigarayı bırakmak, kilo vermeyi gündeminize almak, spor yapmaya başlamak, tansiyon ve şekerinizi düzenlemek, kalbinize yönelik yaptığınız ihanetlerin geride bırakılması için küçük görünen, ama çok önemli adımlar.

Sağlıklı ve iyi beslenin… Gerekirse işin uzmanına başvurun ve diyetisyenle işbirliği yapın.

Hareketlenin! Size enerji harcatabilecek tüm hareketleri hayatınıza dahil edin. Yürüyüşe çıkın, evdeki işleri bile dans figürlerini dahil ederek yapabilirsiniz.

Bol su için! Özellikle sessiz kalp rahatsızlığı olanların bol su içmeleri hayat kurtarabilir.

Aşık olmak zevk ve mutluluk veren endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olduğu için, düzenli aşk hayatı insanın yaşam kalitesini artırıyor. Kalbimize sahip çıkmamız konusunda bizi destekleyen, Psikolog Mustafa Varol Yorulmaz ekliyor, “Aşık olmak kalbe iyi gelir, zevk ve mutluluk veren endorfin hormonunun salgılanmasında da yardımcı olur; bu sayede hem kalbiniz, hem ruhunuz okşanır. Düzenli aşk hayatıysa, insanın yaşam kalitesini artırır.”

Ee, işin uzmanı bize “aşık olun” diyorsa , bize de onun dediklerini uygulamak kalıyor değil mi?

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...