Serinletici Sinema Kulübü: Mean Girls

Share

Serinletici Sinema Kulübü haftanın gilmi ‘Mean Girls’ ile popülerlik çatışması ve kimlik arayışı altında geçen gençlik yıllarımıza selam yolluyor! Pişmanlıklarınız, keşkeleriniz, aslalarınız ve iç çekişleriniz hazırsa filme geçebiliriz…

Ne yapacağını bilmiyordu.
Cady, anne ve babasının araştırmacı birer zoolog olması sebebiyle Afrika’da büyümüştü. Evde eğitim almıştı. Akıllı ve rahat bir kız olmasına rağmen hayatında ilk defa ne yapacağını bilmiyordu. Annesine bir üniversiteden teklif gelmişti ve Afrika’dan şehre dönüş hikayesi bir anda gerçekleşmişti. Cady doğal ortamından çıkmış ve ele avuca sığmaz lisesi yaşıtlarının arasında bulmuştu kendini.

mean girls 2004 LİNDSAY LOHAN ile ilgili görsel sonucu

Hayatta kalmak… İşte bütün mesele bu!
İlk zamanlar her şey çok kötüydü. Vahşi bir ortamda büyüdüğünü sanan Cady asıl vahşi ortamın ‘kolej’ olduğunu çok geçmeden anlamıştı. Hayatta kalmasının yolu ise pek kimseyle samimiyet kurmamaktan geçiyordu. Bu yolda kendine iki iyi arkadaş edindiğini düşünüyordu: Janis ve Damian. Onların öncülüğünde bu lise denen karmaşayı daha hafif atlatabilir miydi?

mean girls 2004 ile ilgili görsel sonucu

‘Yeni kız’
Cady okuldaki ‘yeni kız’ olmaya alışmaya çalışırken bir öğle yemeğinde tanıştığı yeni arkadaşlarıyla bambaşka bir kıza dönüşecekti. Okulun en popüler üç kızı Regina, Gretchen ve Karen Cady’yi kendi gruplarına dahil etmeye karar vermişlerdi. Cady bu lütuf(!) karşısında şaşırsa da kendini bir anda ekibe dahil olmuş halde buldu.

mean girls izle ile ilgili görsel sonucu

Kurallar, kurallar, vs vs…
Popüler kızlarla hayat zordu. Hele bir de Janis ve Damien’ın gizli ajanlığını yapmak daha da zordu. Cady hala nerede nasıl davranacağını bilmiyordu. Afrika’da olsa her şey çok daha kolay olurdu. Fakat burada kurallar çok daha farklıydı. Arkadaşmış gibi göründüğü kızla aslında arkadaş değildi ve başka arkadaşlarıyla aslında o kızı mahvetmek için büyük bir plan yapmışlardı. Evet bir hayli kafa karıştırıcıydı.

mean girls 2004 ile ilgili görsel sonucu

Bu kabustan ne zaman uyanacaktı?
Cady arkadaş meseleleriyle kafası allak bullak iken bir de kapısını aşk çalınca, hayatı iyice altüst oldu. Ve tabii yapılmaması gereken davranışlar, atılmaması gereken adımlar ve ağızdan çıkmaması gereken sözler Cady’nin hayatını kabusa çevirmişti. Kendi halinde bir kızken yok yere popülerlik derdine düşmüş, arkadaşı olarak seçtiği kızı mahvetmeyi kafasına koymuş ve hoşlandığı çocuğu etkilemek pahasına kendini aptal durumuna düşürmüştü.

Ä°lgili resim

Hatırlamalısın…
Ve her şeyin birbirine girdiği anda, Cady’nin içindeki olgun ruh saklandığı yerden çıktı ve başkalarının hayatını önemsemenin ne demek olduğunu bir kez daha Cady’ye hatırlattı. Bazen başımız dönebilir, kendimizi bir peri masalındaymış gibi hissedebiliriz; fakat gerçek şu ki o masalların söylemediği şey genç bir kızın istediği zaman tek başına neler yapabileceği…

mean girls 2004 FINAL ile ilgili görsel sonucu

İyi seyirler…

Serinletici Sinema Kulübü puanı:

Fragman:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...