Huawei Mate 20 X özellikleri ve fiyatı

Share

Huawei Mate 20 X tanıtıldı. İşte uzun zamandır merakla beklenen Huawei’nin Mate 20 ailesi 16 Ekim’de Londra’da düzenlediği etkinlikle tanıtıldı. Ailenin sürpriz modeli ise Mate 20 X oldu. İşte merakla beklenen Huawei’nin en güçlü akıllı telefonu Mate 20 X özellikleri ve fiyatı!

Huawei Mate 20 X özellikleri

Tasarım konusunda ciddi bir revizyona giden Huawei, Mate 20 ailesinde ikonik tasarım anlayışıyla karşımıza çıkıyor. Hem simetrik hem de ikonik tasarım, arka yüzde toplanan 3 kamera ve flaşın konumlandırmasıyla karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki, Mate 20 X’de 3.5mm’lik Jack bağlantısı ise bulunmuyor.

Ön camı kıvrımlı yapıda olarak gelen Mate 20 X, 7.21 inç boyutundaki OLED ekranın üzerine kuruluyor. Ekran büyüklüğü bakımından büyük ekran seven kullanıcıları, bir hayli tatmin edecek olan Huawei’nin yeni nesil akıllı telefonunun en dikkat çeken detayı ise Huawei M-Pen adlı kalem ile geliyor olması.

Kalem desteği ile birlikte artık kullanıcılar Galaxy Note serisinde olduğu telefonlarından not alabilecek veya çizim yapabilecekler.

Diğer bir dikkat çeken detay ise oyun odaklı olarak karşımıza çıkan yeni amiral gemisinin kendine has bir soğutma sistemine yer verilmesi. Bu da şu anlama geliyor ki, yeni akıllı telefon ile PUBG Mobile gibi aşırı RAM tüketen oyunları yüksek görüntü kalitesinde akıcı bir şekilde saatlerce rahatlıkla oynatabileceksiniz.

Mate 20 Pro‘nun büyük ekranlı versiyonu olarak lanse edilen yeni model ise GPU Turbo 2.0 desteğine sahip. Bu destek sayesinde her oyunu ultra görüntü kalitesi ile oynatabilecek olan Huawei Mate 20 X tabiri caizse  oetkinliğe damgasını vurdu. Huawei mate 20 x özellikleri resmiyet kazandı.

Huawei Mate 20 X kamera özellikleri

Huawei Mate 20 X, P20 Pro’daki gibi 3’lü Leica kamera setiyle beraber geliyor. Fakat P20 Pro’ya göre özellik ve tasarım noktasında farklılıklar mevcut.

Telefonun ortasına simetrik olarak konan 3 kameranın görev dağılımı ise: geniş açı, ultra geniş açı ve telefoto lensleri olarak belirlenmiş.

Geniş açılı ana kamera 40 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram değerine sahip. Ultra geniş açılı 2. Kamera ise 20 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram değerine sahip. 8 Megapiksellik telefoto lens ise f/2.4 diyafram değerine sahip.

Yapay zekanın ön plana çıktığı Mate 20 X, özellikle video tarafında yapay zeka ile beraber farklı özellikleri kullanıcılara sunuyor.

8 Megapiksel değerinde ve f2.4 diyafram değerine sahip Telefoto lenste yer alan OIS ile beraber sarsıntıların da önüne geçen yeni akıllı telefon, yapay zeka ile beraber videoları işleme ve efekt ekleme konusunda da iddialı.

Ön kameraya da baktığımızda 24 Megapiksel çözünürlüğünde yeni kamera dikkat çekiyor. f/2.0 diyafram değerine sahip olan ön kamera, hem birbirinden kaliteli selfieler çekebiliyor hem de geniş açı bizlere sunuyor. Görünen o ki, Huawei kamera konusunda oldukça fazla konuşulacak.

Huawei Mate 20 x özellikleri

Huawei Mate 20 X batarya özellikleri

Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerine kıyasla daha büyük bir batarya ile kullanıcıların karşısına çıkacak olan Mate 20X, pil ömrü ile kullanıcılarını bir hayli tatmin edecek.

Diğer Mate 20 modellerinde olduğu 15 Watt değerinde kablosuz şarj ve 40 watt’lık hızlı şarj da aynı şekilde phablet model içinde kullanıma sunuldu.

Yarım saatte 5000 mAh’lik bataryanın yüzde 70’ini şarj etmeyi başarabilen 40 Watllık yeni adaptör ve Quick Charge teknolojisi, sektörde uzun süre kendinden bahsettirecek. Ayrıca bu batarya  7 saate kadar kesintisiz oyun deneyimi sunuyor.

Huawei Mate 20 X fiyatı

Bugünkü düzenlenen etkinlikte en dikkat çeken model ise Mate 20 X oldu. Büyük ekranı ve tasarımı ile ön plana çıkan akıllı telefon oyuncu odaklı olacak.  26 Ekim tarihinde satışa çıkacak olan yeni Mate 20 modelinin fiyatı ise 899 Euro olarak listelendi.

Huawei Mate 20 X özellikleri ve fiyatı

Huawei Mate 20 X Teknik Özellikleri

Kalınlık: 8.6 mm
Ekran: 7.21 inç QHD+ AMOLED ( 3120 x 1440p)
Batarya: 5000mAh 40W Super şarj 30 dakikada yüzde 70 şarj
İşlemci: 7nm Kirin 980 2 x 2.6 + 2 x 1.92 + 4 x 1.82 GHz
Grafik işlemci: Mali G76
RAM: 6 GB RAM
Hafıza: microSD ile artırılabilen 128 GB dahili depolama
Arka kameralar: 40 MP geniş açı f/1.8, 20 MP ultra geniş açı f/2.2, 8 MP telefoto f/2.4 + OIS
Ön kamera: 24 MP f/2.0
Video: 4K 30 FPS / 1080P 60 FPS
İşletim Sistemi: Android 9 Pie + EMUI 9.0

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...