Mevsim geçişlerinde saçlar neden dökülür?

Share

Günde ortalama 100 tel saç dökülür. Bu sayı, mevsim geçişlerinde artış gösterebilir. Mevsim değişikliğinde saçları etkileyen hormonlar artar ve saç zayıflar. Bu da, saç dökülmesini artırır. Bu sizi endişelendirmesin. Çünkü mevsim geçişlerinde meydana gelen saç dökülmesi geçici bir durumdur.

Dökülme problemini en aza indirmek için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekebilir.

1- Beslenmenize dikkat edin!
Saç dökülmesini yalnızca dışarıdan değil, içeriden de tedavi etmeye yardımcı olabilirsiniz. Bu dönemde saç dökülmesini önlemek veya azaltmak için vitamin, mineral ve protein ağırlıklı besinler tüketmeniz gerekir. Özellikle B vitaminleri, demir ve çinko saç dökülmesini durdurur fakat A vitamini saç dökülmesini yoğunlaştırır ve olumsuz etkilere sahip olur. Bu nedenle, saç döküldüğüne dair şikayetiniz varsa A vitaminden uzak durmalısınız. Ayrıca sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklar sağlığı etkilediği gibi saçlar üzerinde de olumsuz etkiye sahip olur.

2- Saçınızı her gün yıkamayın!
Saçları her gün yıkamak, derideki koruyucu tabakayı yok edip saçın dengesini bozar. Kepeklenmeye, kuruluğa ve saç dökülmesine neden olur. Haftada 2 veya 3 kez yıkamak en doğrusudur. Ayrıca saçınızı sıcak su ile yıkamak yerine ılık suyla yıkamaya özen gösterin. İşte o zaman saçınızın parladığını göreceksiniz.

black women using hair shampoo ile ilgili görsel sonucu

3- Saç derinize masaj yapın!

Saç derisine masaj yapmak, kan dolaşımını hızlandırır. Böylece saç diplerine daha fazla oksijen gitmiş olur ve saç köklerini daha güçlü bir hale getirip dökülmeyi azaltır. Duş esnasında, şampuan uygularken saç derinize masaj yapabilirsiniz. Düzenli olarak yaptığınızda, mevsimsel saç dökülmesinin azaldığını göreceksiniz.

4- Saçınıza maskeler yapın!

Saç dökülmesini önlemek ve durdurmak için etkili ve akıllı bir yol izlemek için diğer etkili yöntem ev yapımı saç maskelerini deneyebilirsiniz.

Yumurta Maskesi
Yumurta, proteinlerle doludur. Saç sağlığı için önemlidir. Tüm saç tipleri ile uyumludur. Ayrıca saç uzaması için gerekli olan B vitaminleri ile doludurlar. Yumurta maskesi sayesinde saç dökülmesi azaldığı gibi parlaklıkta katar.

1 su bardağı süt

1 yumurta

2 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeyi karıştırıp saç ve saç derinize uygulayın. Bir havlu ile örtün. 20 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...