F1 2018 Amerika GP’sini Raikkonen kazandı, şampiyonluk Meksika’ya kaldı

Share

2018 Formula 1 sezonunun 18. yarışını ikinci sıradan başlayan Kimi Raikkonen kazanırken, şampiyonluk mücadelesi Meksika’ya taşındı.

Yarışta mükemmel bir start alan Raikkonen ilk virajda liderliği alırken, arka tarafta çok sayıda temas yaşandı. İlk turda temas yaşayanlar arasında Vettel de bulunuyordu.

Ricciardo’yu geçmeye çalışan Vettel ona çarpıp geriye düşerken, Grosjean Leclerc’e çarparak yarış dışı kaldı. Alonso da Stroll’un teması sonrası yarışı bıraktı. Stroll bu temas sonrası pitten geçme cezası aldı.

Vettel yükselmeye başlarken Raikkonen 2 saniye önde liderliğini koruyordu. Verstappen ise muhteşem bir startla ön tarafa yükselmeyi başarmıştı.

9. turda Ricciardo mekanik arızayla yarış dışı kalınca Sanal Güvenlik Aracı periyodu yaşandı. Bu periyotta Hamilton pite girip yumuşak lastik takarken, Raikkonen pistte kaldı.

Hamilton pitten Verstappen’in önünde üçüncü sırada çıkıp Bottas’ı geçti ve hızlı turlarla farkı kapatıp Raikkonen’in hemen arkasına kadar geldi, ancak Raikkonen Hamilton’u pite girene kadar arkasında tutup pit stopta yumuşak lastikleri taktı ve taze lastiklerle hızlı turlar atmaya başladı.

Verstappen Bottas’tan önce yaptığı pitinde süper yumuşak lastikleri takarak Bottas’ı geçmeyi başardı ve Raikkonen’in arkasında güçlü bir performans gösterdi.

Vettel öndeki isimler arasında en son pite giren isim oldu ve yeni yumuşak lastiklerle öndekilerle aradaki farkı kapatmayı başladı.

Hamilton aşınan lastikleriyle zaman kaybedince ikinci kez pite girmek zorunda kaldı ve yumuşak lastiklerle yarışa Vettel’in önünde dördüncü sırada döndü.

Bottas’ı geçen Hamiltoni Verstappen ve Raikkonen ile farkı kapattı, Hamilton son turlarda Verstappen’i çok zorlasa da geçmeyi başaramadı ve üçüncü sırada kaldı.

Raikkonen böylece 2013 Avustralya’daki son zaferinden tam 113 yarış sonra galibiyete ulaşırken Verstappen ikinci oldu.

Vettel son turlarda çok zorlayıp Bottas’ı geçmeyi başararak yarışı 4. sırada tamamladı. Bottas beşinci olurken, Renault pilotları Hulkenberg ve Sainz 6. ve 7. oldular.

Onları Force India’dan Ocon takip ederken, puan alan son isimler Magnussen ve Perez oldu.

Hartley 11, Ericsson 12, Vandoorne 13. olurken onları Gasly, Sirotkin ve Stroll takip etti.

Bu sonuçlarla Hamilton 346 puana yükselirken Vettel dördüncü olarak 276 puana çıktı. Bu da şampiyona mücadelesinin Meksika’ya taşındığı anlamına geliyor.

Takımlar şampiyonasında ise Mercedes 563 puana yükselirken, Ferrari galibiyetle puanını 497’ye çıkarttı.

Tüm sonuçlar:

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...