Zam fırsatçıları, gerekli cezalara çarptırılmaya başlandı

Share

Döviz kurlarında meydana gelen artışlar ile ithal ürünlerde baş gösteren zorunlu fiyat artışlarının yaşandığı geçmiş dönem, üzerine bir de enflasyon oranının ön görülen beklentinin de çok üzerinde bir seyri izlemesi neticesinde, Türk lirasının satın alım gücünün iyice düşmesi ve mevcut zamları yeni zamların izlemesi gibi kısır döngü görünümündeki bir durumun ortaya çıkmasına zemin hazırlamış oldu.

Alım gücü, çok ciddi oranlarda düşen ve mevcut birikimleri hızla eriyen vatandaş ise ithal girdi olmayan birçok ürün kaleminde de zam uygulayan fırsatçı işletmelerden yoğun bir biçimde şikâyetçi olmaya başladı.

Başta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükumet nezdinde seslerini yankısına karşılık bulan ve destek gören vatandaşın imdadına, tedbir görünümlü yeni ve etkili cezaların meydana getirilmesi yetişmiş oldu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yapılan incelemeler neticesinde, gerçekten de haksız bir biçimde, hem de yaklaşık olarak yüzde iki yüz, üç yüz gibi oranlar doğrultusunda zamlar uyguladıkları tespit edilen birçok firmanın belirlendiği ve istenilen savunmanın ardından ise çok ciddi ve yaptırım ile caydırıcılık gücü yüksek, para cezalarına çarptırıldıklarını ifade etti.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...