En iyi ağrı kesici: Aşk

Share

Aşk, en güçlü duygulardan biri, belki de birincisi. Bazılarının mutluluktan ayaklarını yerden keserken, işler yolunda gitmediğinde depresyonun, hatta intiharın da nedeni olabiliyor. Uzm. Hipnoterapist Psikolog Gani Eser’e göre ise bu karmaşık duygu aynı zamanda ağrı kesici özellik de gösteriyor.

boss-fight-stock-images-photos-free-photography-couple-man-woman-mountain-bench

”Aşk duygusunun ağrı kesici özelliği vardır” diyen Uzm.Hipnoterapist Psikolog Gani Eser, aşkın; duyguların en karmaşığı ve en zor tahlil edileni olduğunu söylüyor. Eser’e göre, etkisi altına girenin ruh halini benzersiz biçimde değiştiren aşk, çevreye farklı bir enerji yayılmasına neden oluyor.

Yolda yürürken istemsizce gülümseyen birini görürseniz o kişi büyük olasılıkla aşıktır. Çünkü aşk mutluluk hormonunu harekete geçirir. Ayaklar yere basmaz, algı farklılaşır, tolerans seviyesi ya çok yükselir ya da dip yapar. Aynı zamanda ağrı kesici özelliği vardır aşkın. Beden ve zihin bu keyifli durumu bozabilecek her etkiyi güçlü bir biçimde bertaraf eder.

Ağrı kontrolünde, dokunmanın ve düşünce gücünün etkisini gösteren araştırmalar mevcut. 2010 yılında İngiltere’de yapılan araştırma bunlardan biri. Araştırmaya imza atan Nörolog Dr. Marjolein Kammers, “Yaralandığınızda veya herhangi bir sebepten dolayı ağrınız olduğunda elinizi ağrıyan yerin üzerine koyun, ağrınız hafifleyecektir” diyordu.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...