DroneBrella: Sihir mi teknoloji mi?

Share

1705’te katlanır şemsiye icat edildi ve insanlık için önemli bir adım atıldı. E yağmurdan kaçarken bir alan yaratarak sizi koruyabilen pek az şey var. Yağmurluk bile mutlak bir kuruluk sağlayamıyor sonuçta. Tabi şemsiyenin de kendince zorlukları var. Rüzgarda başa çıkmak gerekiyor. Bir yerlerde unutması çok kolay. İlgi isteyen aksesuarlardan şemsiye de.

Hele bir de bir elinizi sürekli meşgul etmesi işi daha da karmaşık hale getiriyor. Onun yerine yağmurluk giyip biraz da ıslanmayı kabul etmek kolay bir kaçış. Fransız sihirbaz Moulla ve şirketi Augmented Magic tarafından geliştirilen DroneBrella baş üstünde süzülen bir şemsiye.

Baş Üstünde Süzülen Şemsiye
Drone’ların fiyatları son yıllarda iyice düştü. Yeterli mühendislik bilgisiyle kendi dronunu kendi kendine yapmak da mümkün neredeyse. Öte yandan Intel, küçük drone sürüsüyle CES, Kış Olimpiyatları, TIME dergisi kapağı gibi pek çok farklı bağlamda gösteriler gerçekleştiriyor. Erişim kolaylaşınca Moulla ve şirketi Augmented Magic’inki gibi projelerin de önü açılıyor. Ekip geliştirdiği mobil uygulama sayesinde şemsiyeyi kontrol edebiliyor. İstenirse takip et özelliği aktif ediliyor ve baş üstünde süzülüyor. İstenirse de analog olarak pilotluk yapılabiliyor.

Ä°lgili resim

Moulla’nın kendisini ve markasını tanıtmak için ürettiği bu projede drone yağmura karşı muazzam bir koruma sağlamasa da günün sonunda gözleri üzerine çekmeyi başarıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...