Xiaomi Mi Mix 3 tanıtıldı

Share

Merakla beklenen Xiaomi Mi Mix 3 sonunda duyuruldu. Özellikleri ve tasarımıyla ön plana çıkmayı başaran Xiaomi’nin yeni amiral gemisi 5G desteği ve 10 GB RAM kapasitesi ile, tüm dengeleri bozmaya geliyor.

Gelin, 6.4 inç büyüklüğünde ekrana ve Snapdragon 845 işlemciye ev sahipliği yapan telefona: Xiaomi Mi Mix 3 özellikleri ve fiyatı gibi detaylara yakından göz atalım.

Xiaomi Mi Mix 3 özellikleri neler sunuyor

Uzunca bir süre sızıntılar konu olan Mi Mix 3 sonunda resmi olarak tanıtıldı. Mi Mix ve Mix Mix 2 ile başlatılan çerçevesiz ekran tasarımı yeni nesil telefonunda daha üst seviyelere çıkartılıyor. Kızaklı kamera tasarımıyla gelen yeni amiral gemisi oldukça iddialı geliyor.

Xiaomi Mi Mix 3 özellikleri

6.4 inç boyutundaki AMOLED ekranın üzerine kurulan Mi Mix 3 yüzde 93’lük ekran kasa oranıyla da oldukça dikkat çekiyor. Full HD+ çözünürülüğü ile kaliteli diyebileceğimiz bir ekran deneyimi vaat eden Mix 3’ün ekranı ise 2340x 1080 piksel çözünürlük sunuyor.

Xiaomi Mi Mix 3 özellikleri

10 nm üretim süreci ile üretilen Snapdragon 845 işlemcisinden gücünü alan akıllı telefona, grafik tarafında gerekli olan gücü ise Adreno 630 GPU veriyor.Mi Mix 3 modelindeki bu işlemciye ise 6/ 8/10 GB LPDDR4x RAM ve 128/256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Xiaomi Mi Mix 3 kamera özellikleri

Performans bakımdan rakiplerini geride bırakmayı hedefleyen Mix 3 kamera konusunda da oldukça iddialı olduğunu belirtelim. Oppo Find X modelinden aşina olduğumuz kızaklı kamera ile gelen Mix 3’ün, kızaklı yapısının ise 8 yıl boyunca dayanabileceği, Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun tarafından açıklandı.

Kızaklı ön kamera kurulu ile kullanıcıların karşısına çıkan Mi Mix 3’de 24 ve 2 Megapiksel olmak üzere çift ön kamera kurulumu bulunuyor. Oldukça başarılı selfieler çekebilen ön kamerasının oldukça başarılı olduğunu görmekteyiz.

Xiaomi Mi Mix 3 özellikleri

Telefonun arka tarafında ise 12 + 12 Megapiksel olmak üzere çift arka kurulumuna ev sahipliği yapan Xiaomi Mi Mix 3 özellikleri ile her yönden dikkat çekmeyi başarıyor.

Arka tarafta yer alan bu sensörlerin f/1.8 ve f.24 diyafram açıklığına sahip olduğunu da belirtelim. Bu da şu anlama geliyor ki, Xiaomi’nin yeni amiral gemisi düşük ışıklı ortamlarda oldukça başarılı işlere imza atacak.

Yeni amiral gemisinin açıklanan diğer kamera özelliklerine göz gezdirdiğimiz de ise bizleri, 960 fps değerinde slow motion çekim özelliği karşılıyor.

Kamera konusunda dolu dolu özelliklerle karşımıza çıkan Mix Mix 3, donanım bakımından da adından oldukça söz ettirecek. Etkinlik sırasında 3 farklı RAM kapasitesi ile gelecek olan modelleri gün yüzüne çıkartan Xiaomi, 5G destekli modelinide piyasa süreceğini müjdeledi. 2019 yılı içerisinde akıllı telefon pazarına sürülecek olan 5G destekli Mix 3, ilk 5G destekli akıllı telefon unvanına da sahip.

Xiaomi Mi Mix 3 özellikleri

Ayrıca Pekin’deki etkinlik sırasında son zamanlarda söylentilerle de ön plana çıkan 10 GB RAM’lı Mix 3 modeli de resmi olarak lanse edildi. Palace Meseum Edition olarak adlandırılan özel model 10 GB RAM’a ve 256 GB dahili depolama alanına sahip olduğunu görmekteyiz.

Geçtiğimiz günlerde bir başka 10 GB RAM’lı akıllı telefonu ile akıllı telefon piyasasına damgasını vuran Xiaomi, 10 GB RAM’lı Mi Mix 3 ile yeniden sınırları zorlamaya geliyor.

Bu modeli diğer modellerden ayıran tek farkı ise 10 GB RAM’a sahip olması olarak gösteriliyor. Bu model için 725 dolarlık fiyat etiketi belirleyen Xiaomi, Palace Museum Edition modelinin sadece belirli bölgelerde satışa sunulacağını da özellikle belirtti.

Xiaomi Mi Mix 3 Fiyatı

Xiaomi Mi Mix 3 özellikleri ve fiyatı

MIUI 10 tabanlı Android 8.1 Oreo arayüzü ile kutudan çıkan yeni amiral gemisinin 3850mAh boyutundaki bir bataryadan güç alacağı da Pekin’de etkinlik sırasında açıklandı.

Safir mavisi, siyah, yeşil olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile akıllı telefon pazarındaki yerini alacak olan Mix 3’ün 6 GB’lık taban modeli 475 dolardan başlayan etiket fiyatıyla satışa sunulacak.

8 GB RAM’a ve 128 GB depolama kapasitesine sahip olan model 520 dolar olarak listelenirken 256 GB’lık modelin ise 576 dolardan satışa çıkacağı açıklandı. Türkiye’de de satışa sunulacak olan modellerin fiyatı ve çıkış tarihi hakkında henüz net bir bilgi verilmediğini de belirtmekte yarar var.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...