iPhone’lar yağmur altında daha iyi çalışacak!

Share

Apple yağmur altında daha sağlıklı çalışan dokunmatik ekranlar için çalışmaya başladı. iPhone ekran teknolojisi konusunda yağmur damlalarına çözüm arıyor.

Günlük hayatta birçok farklı ortamda telefon kullanma ihtiyacımız oluyor. Dolayısıyla kullandığımız telefonların bu koşullarla başa çıkabilmesi önem arz ediyor. Özellikle yağmur ve kardan dolayı ekran üzerinde oluşan nem, yağmur damlaları ve kar taneleri dokunmatik ekranların kullanımını zorlaştırıyor.

iPhone ekran teknolojisiyle yağmura meydan okuyacak!

Kapasitif ekranlar dokunmatik olarak kullanılırken vücudumuzdaki elektrik akımını kullanıyor. Parmağımız ya da stylus kalemimiz ekranla temas ettiğinde ekran üzerindeki elektrik akımı değişkenliği yazılım tarafından işlem olarak gerçekleştiriliyor.

Su damlaları gibi elimizin terlemesi dahi bu elektrik akımını ve kapasitif ekranın algılamasını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Damlacıklı bir yüzeyde parmağımızın hareketi ya hiç algılanmıyor ya da eksik/hatalı olarak yorumlanabiliyor.

iPhone ekran

Bu hafta yayımlanan rapora göre Apple’ın “Nemli ortamlarda parmak takibi” ismiyle bir patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bu teknoloji sayesinde ıslak yüzeylerde kullanıcının parmak hareketlerinin daha iyi algılanmasının yanı sıra işlem zamanının ve güç kullanımının azaltılmasının da hedeflendiği dile getirildi.

Apple; kullanım koşullarının istenildiği gibi olmadığı bu tür şartlarda kullanıcının ekrana isteyerek dokunup dokunmadığını, yağmur damlalarının hatalı işlemlere yol açıp açmadığını algılamak üzere çalışmalar yürütüyor. Çalışmaların başarıya ulaşması durumunda patenti alınan bu teknoloji ile iPhone ve iPad‘lerde çok daha verimli bir dokunmatik deneyimi bizleri karşılamaya hazırlanıyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...