Mevzubahis kadınları etkilemekse…

Share

Erkeklerin, kadınları etkilemek için normale oranla çok daha fazla yiyecek tükettiği ortaya çıktı. Cornell Üniversitesi araştırmacıları 150 yetişkin üzerinde iki hafta süren bir çalışma yaptı. Çalışma için açık büfe hizmeti veren bir pizzacı seçildi.

Çalışma sonucu yanında etkilemek istediği bir kadınla yemek yiyen erkeklerin tabaklarını alabildiğine doldurduğu ve normalde yediklerinden %93 fazla pizza ile %86 fazla salata yediğini ortaya koydu.

Young smiling man flirting with beautiful woman in airplane.

Cornell Üniversitesi araştırmacılarından Kevin Kniffin bu durumu “Erkekler gösteriş yapmak için daha fazla yeme eğiliminde” dedi. Araştırmaya göre kadınlar da yemek sırasında bir erkekle birlikteyken normalde olduklarından farklı davranıyor. Kadınlar yeme oranlarını değiştirmese de yemek sonunda fazla yemiş olduklarını düşünüyor.

Ortaya çıkan sonuç, insanların karşı cins ile yemek yerken daha sakin olması gerektiği.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...