Kış aylarında modunuzu sakın düşürmeyin!

Share

Kış ayları istemsizce üzerimizde negatif enerji oluşturuyor. Havanın kapalılığı, soğukluğu bizi biraz yavaşlatıyor. Bir de üstüne kapalı alanlarda durdukça hem bağışıklık sistemimizde yavaşlama oluyor hem de hareketsiz kalıyoruz. Kış aylarını dezavantajdan avantaja çevirecek birkaç öneri.

Bitter çikolata: Bizim için mutluluk kaynağı olan çikolata, içermiş olduğu teobromin sayesinde ruh halimizi pozitif tutar ve kış aylarında dinç kalmamızı sağlar. Fakat bitter çikolatada günde 1-2 kareyi geçmemesi gerekiyor.

Semizotu: İçerisinde bulunan Omega3 sayesinde beyin yorgunluğunu alır aynı zamanda depresif ruh halinden uzak tutar.

Nar: İçerisinde fazlasıyla Antioksidan taşıyan kış meyvesi, yüksek C vitamini nedeniyle stresi azaltır, metabolizmamızı kuvvetlendirir ve bütün hastalıklardan korur.

Hindi eti: İyi bir triptofan kaynağı olan hindi eti, kaliteli proteinlere de sahiptir. Tavuk ve kırmızı ete göre zayıflamaya daha çok yardımcı olur.

Ispanak: Kış aylarının en sağlıklı olan sebzesidir. İçerisinde bulunduğu folik asit ve magnezyum sayesinde mutluluk hormonunu salgılayarak pozitif bir ruh hali ortaya çıkıyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...