Kış gerçekten geliyor mu?

Share

Game of Thrones yaratıcısı George R. R. Martin, dizinin sloganı haline gelen “Winter is Coming” sözünün anlamını açıkladı.

Game of Thrones’un yartıcısı George R.R. Martin, kitap ve dizide sürekli söylenen “Kış geliyor” sözüyle, aslında ne demek istediğini açıkladı. Bu sözcük kalıbıyla iklim değişikliğine atıfta bulunduğunu söyleyen yazar, “İklim değişikliği her politikacının birinci önceliği olmalı” dedi.

George R. R. Martin, serinin sloganı haline gelen “Kış geliyor” (Winter is coming) sözüyle iklim değişikliği konusundaki küresel tartışmaları hedef aldığı iddialarını kabul etti.

George R. R. Martin:
“İkisi arasında kesinlikle bir paralellik var. Westeros halkları güç, statü ve zenginlik için kendi savaşlarını yürütüyor. Bu savaşlara öyle yoğunlaşıyorlar ki ‘kış geliyor’ tehdidini görmezden geliyorlar. Halbuki bu hepsini ve dünyalarını yok edebilecek bir tehdit. İklim değişikliği de o kadar gerçek ve dünyamızı yok etme potansiyeli var. Bizler bir sonraki seçimi veya sorunları düşünürken bunu görmezden geliyoruz. Eğer ölürsek ve şehirlerimiz okyanuslar altında kalırsa bunların hiçbir önemi kalmayacak” dedi.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...