Uber’den yeni havaalanı atağı

Share

Dünya çapında son derece yaygın bir kullanım ağına sahip olan Uber isimli akıllı telefon uygulaması, çevrimiçi bir ödeme sistemi ile entegre olmayı başarabilen ve kişilerin istedikleri yere kolay, ucuz ve konforlu bir biçimde taşınmasını sağlayan bir metot olarak görülüyor.

Geçtiğimiz dönem içerisinde, Türkiye sathına da giriş yapmayı başaran, ancak hükumet nezdindeki yasak kararı ile karşılaşan Uber, taksicilerin yoğun tepkisi nedeni ile de maalesef ülke içindeki kullanım oranının düşmesine engel olamadı.

Resmi bir çalışma izni için ise vergiye tabi tutulan ve söz konusu tutarları ödemek istemeyen Uber, yne az sayıda da olsa, kaçak bir biçimde kullanılmaya devam ediliyor. UBER Türkiye Genel Müdürü olan Neyran Bahadırlı, yaptığı son açıklama ile Türkiye’de dört milyonun üzerinde bir sayı ile indirilmiş olan Uber’in, hiç değilse yeni havaalanı içerisinde çalışmaya başlaması için gerekli adımların atılmaya hazır olunduğunu ifade etmiş oldu. Uber’in resmi izin için yeni havaalanı kapsamında çalışmak üzere başvuru yapması ve vergi ödemeyi de kabul etmesi bekleniyor.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...