Coulthard: Ferrari, Vettel’e yeterince destek olmadı

Share

Mercedes’te Lewis Hamilton, sezonun orta noktasından sonra Alman takımın desteğini almaya başlarken, Ferrari’de Kimi Raikkonen’e resmi anlamda herhangi bir takım emri verilmedi.

David Coulthard’a göre Vettel, sezon boyunca özellikle Amanya başta olmak üzere çeşitli yarışlarda hata yapmasına rağmen Ferrari’nin desteğini yeterince alamadığı için şampiyonluğu kaybetti.

Eski Red Bull pilotu, “Lewis Hamilton’dan farklı olarak Vettel’in takımından gerekli desteği aldığına inanmıyorum. Elbette Valtteri Bottas da mücadelede yer alabilirdi, ama Mercedes için öne çıkan pilot Lewis’ti çünkü daha fazla yarış galibiyeti vardı ve şampiyonluk için mücadele edebilen kişi oydu. Daha fazla galibiyet alabilecek ve şampiyonluk için mücadele edebilecek kişi oydu.”

“Mesela Monza’ya bakın, Ferrari Kimi Raikkonen’in pole pozisyonu almasına izin verdi ve sonra Vettel, ikinci viraja ikinci sırada girdi. Haliyle Lewis’e geçiş şansı doğdu. Bu da Sebastian’ı köşeye sıkıştırdı.”

“Ferrari’nin aldığı bazı stratejik kararların Vettel’e zarar verdiğini kabul etmek gerekiyor. Tüm bunlar kötü şansla ve hatalarla birleşince, Vettel’in bugünkü sonuçları ortaya çıktı.”

“Ayrıca Hamilton’a da dikkat çekmek gerekiyor ki, şu anda çok iyi bir durumda. O olgun ve oldukça deneyimli bir sürücü. Artık takım içerisinde Nico Rosberg’le çalışmak zorunda değil ve bunu sevindiriyor. Kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor.” dedi.

David Coulthard, Daniel Ricciardo’nun Renault’ya geçme kararı hakkında da konuştu.

“Artık daha zayıf bir takımda olacak ancak gelecek yıl ilerleme kaydetme şansları var. Aynı ortamın olacağını zannetmiyorum ve Red Bull Racing kadar eğlenceli olmayacak. Ama Milton Keynes’teki günleri sona erdi. İlk aşkı bitti ve artık ayağa kalkıp devam etmesi gerekiyor.”

“Renault’ya geçiş, gelecekte finansal durumunu güçlendirmesine yardımcı olacak. Ayrıca takımın gelişimine de yardımcı olacak çünkü aerodinamiyi bilen çok fazla sürücü yok. Daniel bundan anlıyor. Bence Renault’ya yardımcı olacak.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...