Apple satış rakamlarını açıklamayacak

Share

Apple, iPad, iPad ve Mac modellerinin satışları ve detayları konusundan sessizlik kararı aldığını açıkladı. Bu kararın arkasındaki sebepler ise sorgulanmaya değer. Apple satışlar konusunda içe dönük olma kararı aldı.

Apple’dan sessizlik kararı

Apple, kısa bir süre önce Apple Watch, AirPods ve benzeri ürünleri, “Diğer Ürünler” olarak sınıflandırmış ve satış rakamlarının bundan sonra açıklanmayacağını belirtmişti. Benzer bir durum, iPhone, iPad ve Mac modelleri için de hayata geçirildi.

Bir sonraki çeyrek diliminden itibaren, Apple ürünlerinin birim satış rakamları ve gelir açıklamalarını yapmayacağını duyurdu.

Diğer modeller kadar olmasa da, özellikle iPhone ürün gamına ait bilgilerin paylaşılmayacak olması yatırımcılar adına da hoş bir durum oluşturmayacak.

Bir çeyrek dilimdeki satış rakamlarının, o şirketin durumunu yansıtan bir değer olmadığına inandığını ifade eden Apple’ın, bu açıklamayı son çeyrek dilimde yüzde 0 büyüme sonrasında hayata geçirmiş olması dikkat çeken bir detay.

Bir diğer şaşırtıcı detay ise, iPhone XR modelinin ilk hafta satışlarının beklentilerin altında kalabileceği yönünde.

Apple satışlar konusunda sessizlik kararı aldı

Apple’ın bu karar sonrasında, satış rakamları, büyüme ve gelir-gider dengeleri konusundaki raporlamalarını yıllık dönemlerde yapacağı açıklandı.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...