Çin’deki Fabrikada, Robot Üretimini Robotlar Yapacak

Share

Teknoloji alanında görülen gelişmeler, artık takip etmenin bile çok zorlaştığı bir sürece girildiğinin sinyallerini vermeye başladı.

Nano teknoloji ile birçok alanda iyileştirmeler sağlamayı başaran teknoloji devleri, bir zamanlar yalnızca bir hayal olarak görülen robotik varlıkların üretimini bile sıradan bir olay haline getirmeyi ve mevcut algıyı değiştirmeyi başardı.

Dünya genelinde, sayısız robot türünün çeşitli projeler doğrultusunda hayata geçirilmesini ardından, ABD, Uzakdoğu ve Avrupa ülkeleri arasındaki kıyasıya rekabete, Kuzey Avrupa da tüm gücü ile katıldı. Akıllı robot üretimini çoktan başarmış olan İsviçre menşeli ABB firması, son almış olduğu karar ile Çin’de kuracağı yeni fabrikası içerisinde, robot üretimini de yine robotlar kullanmak sureti ile yürütme kararı almış oldu. Robotlar tarafından üretilecek olan yeni nesil robotlar, merakla bekleniyor.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...