Yaptırım haberleri, dolardaki düşüşü hızlandırdı

Share

Türk ekonomisini oldukça uzun bir zaman boyunca ABD yaptırımları altında yara almasının ardından, son haftalarda görülmeye başlanan yaraların sarılması süreci, güncel olumlu gelişmelerin de meydana gelmesi sayesinde, piyasaların iyiden iyiye rahat bir nefes almasına olanak sağlamış oldu.

Önce ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları açısından, Türkiye’nin kuvvetle muhtemel içinde bulunduğu sekiz ülkeye muafiyet tanıması yönündeki kararı, İran ile birçok alanda ticari ortaklığı bulunan ülkemizin, endişelerini yatıştırmış oldu.

Buna ek olarak, Rahip Brunson’un salıverilmesi ile fiilen yavaş yavaş ortadan kalkan, ABD’nin Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırım uygulamalarını da resmi olarak ortadan kaldırdığını ilan eden açıklama, bir diğer önemli ve olumlu gelişme olarak ön plana çıkmayı başarmış oldu. Bu yaşananlar doğrultusunda ise piyasalarda gözlenen rahatlama, bir anda artış kat etti. Dolar, bugün an itibarı ile son ayların en düşük seviyesine görmek sureti ile beş lira kırk beş kuruş çıtasının da altına inmiş oldu.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...